Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaposlenima i umirovljenicima

Kerum će božićnice pokriti prodajom dionica Hajduka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska gradska blagajna ne puni se proračunom kako je predviđeno, već se vide gubici, no gradonačelnik Željko Kerum posegnut će opet u blagajnu kako bi za Božić podijelio bonove za trgovačke lance umirovljenicima i nezaposlenima.

Oporba se pita odakle novac. Grad Split pred trećim je rebalansom proračuna, koji bi trebao biti donesen u petak. Dio financijskih problema Kerum će izgleda pokriti prodajom dionica Hajduka.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROSJEK JE 500 Umirovljenicima i do 4000 kuna: Gradovi dijele božićnice, jedan se posebno isprsio Božićnice - 4 MOGLO BI BITI IZNENAĐENJA Hoće li se ove godine dogoditi malo božićno čudo? Neki poslodavci razmišljaju o većim božićnicama, doznajte i zašto

HSP je napravio računicu koja je pokazala da je grad već u debelom minusu. ' Čak 676 milijuna 30. studenog, to je bilo prije petnaest dana, a bio je rebalans na 909 milijuna. Ako je 909 do kraja, znači gradonačelnik mora u ovih 15 dana napuniti 230 milijuna kuna u proračun, od čega će on to napraviti?', pita se Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a.

>> Kerum: Po 1.000 kuna božićnice umirovljenicima

Pitaju se odakle će namaknuti još oko 25 milijuna kuna za božićnice. Predviđen je poklon bon od 400 kuna svakom umirovljeniku i nezaposlenom. Dio novca može doći od najavljene prodaje 30 posto dionica Hajduka, no HSP se žestoko protivi tome. Da je situacija u gradskoj blagajni više nego zabrinjavajuća, smatraju i ostale oporbene stranke.

Zar će Split ostati bez svetinje?

'Znamo da se komunalni doprinos, kao najveći izvor prihoda, ne puni u planiranim iznosima niti u planiranim rokovima i to je vjerojatno rezultat priče oko prodaje Hajduka. Jer, gradonačelnik želi namaknuti nova sredstva za punjenje praznog proračuna', zaključila je Aida Batarelo, vijećnica SDP-a.

'Znamo da gradonačelnik voli kockati pa sad evo postavljam pitanje dakle je sada stavio ovaj veliki ulog u nogometni klub Hajduk. Ova odluka koja će biti donesena, ta odluka se dakle više ne može mijenjati, hoće li Split izgubiti jednu svoju svetinju', zapitala se Sanja Bilač, vijećnica HDZ-a.

Gradonačelnik Kerum je na službenom je putu. Za protokolarne dužnosti zadužio je zamjenike koji ne žele konkretno govoriti o proračunu. 'Ja ne bih govorio o brojkama, ali je sasvim sigurno da grad Split neće napravit rashod bez pokrića', poručio je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita. No i oporba i građani slažu se da svima jednake božićnice nisu najpravednije rješenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene