Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz gradske blagajne

Kerum: Po 1.000 kuna božićnice umirovljenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski umirovljenici bi ove godine mogli dobiti božićnice o kakvima nisu ni sanjali.

Gradonačelnik Željko Kerum obećao je po tisuću kuna božićnice onima čije su mirovine manje od dvije tisuće kuna te onima koji primaju socijalnu pomoć. Nešto manje, 600 kuna, dat će, kaže, onima koji imaju mirovinu od dvije do tri tisuće kuna. Čeka se odluka Gradskog vijeća u četvrtak. Oporba i oni koji ga ne podržavaju ističu kako Kerum izigrava Djeda Božićnjaka novcem splitskih poreznih obveznika te tako sebi kupuje podršku birača i javnosti.

Pročitajte i ovo Potpisivanje koalicijskog sporazuma Umirovljenici zajedno koalicijski sporazum Umirovljenici idu zajedno na izbore: "Tražimo povećanje minimalne mirovine za 200 eura" Eva Sudar - 3 okružena mnogobrojnom obitelji Baka Eva proslavila 100. rođendan: Da nešto stvarno ima u bizovačkoj vodi, svjedoči i Evina prva susjeda i najbolja prijateljica, 96-godišnja Ana

Kerum ističe da zbog 30 milijuna kuna koliko će potrošiti na božićnice neće patiti gradski projekti. Sigurno je da brojni siromašni umirovljenici novac neće odbiti. 'Umirovljenika je puno i osigurat ćemo oko 30 milijuna kuna za njihove božićnice, što je oko 1.000 kuna po svakom umirovljeniku', istaknuo je Kerum.

Oporba ga proziva zbog političke trgovine

Naravno, svi se slažemo da treba pomoći starijoj populaciji, no mnogi smatraju da se negdje moralo otkinuti da bi se ovoliko dalo umirovljenicima. Splitskih umirovljenika je oko 30 tisuća i iz proračuna treba ukupno oko 30 milijuna kuna božićnice. E sad, jedni spominju da će patiti gradski projekti da dakle zbog božićnice neće biti novca za neke ceste, parkove i slično. Kerum to demantira, kaže do sada je novac curio iz grada na sumnjiv način i zato nije bilo za božićnice.

Oporba ističe da je Kerumova darežljivost rezultat političke trgovine. Kažu, Kerum je već na sve načine potkupio Hrvatsku stranku umirovljenika i njihove predstavnike u gradu koji će sada dizati ruku za sve građevinske i druge projekte koji su Kerumu privatno važni.Sada, kažu, kupuje javnost. Masnim božićnicama, kažu, već kupuje i brojno biračko tijelo za novi mandat te naklonost javnosti. Isto misli i mladi oporbenjak iz HNS-a te ističe da Kerum daruje šakom i kapom umirovljenike i socijalu, a ne ulaže u gospodarstvo i radna mjesta.

Za neke spasitelj, za druge rasipnik gradskog novca

Kerum opet tvrdi, samo je zatvorio špinu i novac koji se do sada potkradao iz proračuna usmjerio prema umirovljenicima. 'U krivom smjeru su išli, u neke privatne džepove, a više toga nema', istaknuo je Kerum. Samo, kako da baš nijedan gradonačelnik u Hrvatskoj nema toliko novca u gradskom proračunu za božićnice umirovljenika? O tome će se raspravljati prekosutra na sjednici gradskog vijeća. Tada će se i glasati za ili protiv ovog prijedloga o božićnicama.

Treba se i to upitati, jer zna se da je u svim mandatima bilo sumnjivog zamračivanja novca iz gradskog proračuna.Kerum kako čujemo ističe da je tome stao na kraj i da će drugačije raditi pa ćemo vidjeti. Za sada, neki ga smatraju spasiteljem a drugi ističu eto da kupuje i impresionira birače gradskim novcem. Svakako, teško da bi se itko usudio reći nešto protiv božićnica za siromašne umirovljenike. Ako ne ništa, treba čestitati Kerumovom marketingu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene