Vozač kamiona koji je u Novskoj usmrtio dvije djevojčice (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Vozač kamiona koji je u Novskoj usmrtio dvije djevojčice (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Stravična prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčeice, jedna je ženska osoba i dalje u životnoj opasnosti, a još su ti osobe ozlijeđene, šokirala je Hrvatsku.


Okolnosti koje su dovele do nesreće na odmorištu autoceste kod Novske, koju je izazvao po svemu sudeći već više od 40 godina uzoran vozač kamiona, još uvijek nisu poznate.

U nedjelju se o stravičnoj nesreći oglasio i DORH. Potvrdili su nagađanja da se vozač kamiona kretao brzinom od 90 kilometara na sat u trenutku ulaska na parkiralište benziske postaje gdje se dogodila stravična nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice.

Vozač kamiona priveden na ispitivanje (Foto: Dnevnik.hr) DORH objavio nove detalje stravične nesreće kod Novske: Vozač je na odmorište uletio s brzinom od 90 kilometara na sat

Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Kočnice i tempomat na kamionu bili su ispravni, vozač je 140 kilometara vozio 90 na sat?

Istraga i dalje traje, a kakva je sudbina vozača, koji je još uvijek u pritvoru, još uvijek nije poznato. Jasno je samo da mu prijeti dugogodišnja kazna zatvora. U međuvremenu medijima, točnije portalu 24 sata, pisala je njegova kći.

“Poštovani, moje ime je I.F. i kći sam vozača koji je skrivio prometnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti sućut obiteljima nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše obitelji“, stoji u pismu.

“Neizmjerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol. Molim medije da imaju razumijevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira'', napisala je u pisu u kojem je dodala i kako je njezin tata uzoran otac koji je godinama vozio kamion kako bi prehranio obitelj, te školovao nju i sestru.

''Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da tako nešto ne bi učinio namjerno'', napisala je djevojka izrazivši sućut obiteljima stradalih djevojčica.

Erdut će proglasiti tri dana žalosti zbog smrti dviju djevojčica koje su zajedno išle u školu.

Čudesna medicinska sestra uspješno razdvojenim sijamskim blizankama pripremila iznenađenje