Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr)
Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Kočnice, tempomat, svi vitalni dijelovi kamiona MAN zagrebačke tvrtke Marin Promet, koji je u petak oko 9.30 na odmorištu autoceste A3 ubio dvije djevojčice te ozlijedio još dvije osobe, bili su ispravni, javlja Jutarnji list koji piše kako je to uvrđeno jutros u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisustvo vještaka MUP-ova Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja.


Isprobani su i tempomat i kočnice i nisu uočeni nikakvi nedostaci tijekom pregleda. Nisu radila samo svjetla koja su uništena u naletu na druga vozila, ali sve ostalo je na kamionu bilo ispravno, piše Jutarnji.

Vezani članci U prometnoj nesreći u Žminju sudarili su se osobni automobil i kamion - 4 Stravična nesreća u Istri: U direktnom sudaru s kamionom ozlijeđena dvojica mladića Prometna nesreća na bjelovarskoj sjevernoj obilaznici VIDEO Teška nesreća u Bjelovaru: U sudaru automobila i kamiona poginule dvije osobe

Očitan je digitalni tahograf te je prema pisanju lista ustanovljeno je da je vozač kamiona od trenutka kad je krenuo s odmorišta kod Županje, gdje je odmarao nakon što je krenuo put Zagreba iz Beograda u kojem je utovario građevinsko ljepilo u vrećama, prevalio 140 kilometra i stalno je vozio brzinom od 90 kilometara na sat, sve do trenutka udara u auto zagrebačkih oznaka. 

To bi značilo da je vozač cijelo vrijeme koristio tempomat jer je nemoguće da bi nogom na papučici gasa čitavim putem održavao istu brzinu.