Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslavni rekorder

Čudom preživio: Muškarac je popio pet litara vina ili 10 litara piva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doktor Darko Breitenfeld, neuropsihijatar alkoholog, pojašnjava kako je muškarcu sada ugrožen krvožilni i dišni sustav, a može imati trajne posljedice na jetri, mozgu ali i drugim organima.

KBC Zagreb liječi muškarca koji je imao čak 7,3 promila alkohola u krvi. Na pitanje kako je to uopće moguće, stručnjaci odgovaraju - ili je osoba u izvrsnom zdravstvenom stanju ili je nešto krivo izmjereno.

Četrdesetogodišnjak koji je prije dva dana zaprimljen sa 7,3 promila alkohola u krvi sada je na odjelu intenzivne njege. Inače, umire se i s četiri promila, a sigurna smrt je sa 5 do 6 promila.

Bolnica nije mogla ništa više otkriti zbog zaštite pacijenta. Doveden je u besvjesnom i komatoznom stanju. Policija tvrdi da ga nije ona dovela.

Doktor Darko Breitenfeld, neuropsihijatar alkoholog, pojašnjava kako je muškarcu sada ugrožen krvožilni i dišni sustav, a može imati trajne posljedice na jetri, mozgu ali i drugim organima.

Hoće li uskoro alkohol smijeti kupovati samo stariji od 25?

Ali prije ovog napijanja morao je biti izvrsnog zdravstvenog stanja da bi tijelo izdržalo takav napor. Sada bi osim fizički, mogao izaći i potpuno promijenjene osobnosti.

'Moguće je da je čovjek popio do litre žestokog pića ili pet litara vina ili skoro 10 litara piva', pojašnjava Breitenfeld.

Prije deset godina Makaranin zatečen u obiteljskom nasilju imao je, do sada najviših u Hrvatskoj, 7,44 promila. Osim ako policija i medicinsko osoblje nisu krivo izmjerili.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene