Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan pokušao pobjeći

Velika akcija karlovačke policije: U tri dana uhvatili su šest krijumčara migranata

Ilustracija
Ilustracija Foto: Jure Miskovic/Cropix
Iz PU karlovačke izvijestili su kako je u razdoblju od tri dana uhvaćeno šest osoba koji su pokušali prokrijumčariti migrante.

U razdoblju od 22. do 24. siječnja na području Policijske uprave karlovačke uhvaćena su šestorica državljana Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Rumunjske, Litve i Albanije koji pokušali preko Hrvatske prokrijumčariti migrante koji su nezakonito ušli u državu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dogodilo se u sekundi Šok u zagrebačkoj bolnici: MR uređaj "usisao" bolnički krevet, posebna ekipa ih pokušava razdvojiti

Osumnjičeni su zaustavljeni u osobnim i kombi vozilima u kojima su prevozili strane državljane, a jedno osobno vozilo, kojim je upravljao 35-godišnji latvijski državljanin služilo je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

Jedan od osumnjičenika nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već se iz vozila u pokretu dao u bijeg, no policija ga je pretragom terena ubrzo pronašla.

“Prema stranim državljanima postupno je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima“, stoji u objavi PU Karlovačke.

Pročitajte i ovo Nestala tinejdžerica policija treba pomoć Tinejdžerica nestala u Zagrebu: Jeste li je vidjeli?

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krijumčarenja ilegalnih migranata u Hrvatsku te kršenja Šengenskog sporazuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene