Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crkva samo želi svjedočiti vjeru

Kardinal Puljić: Čovjek je izbezumljen u današnjem svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal je poručio kako nas 'nitko ne smije moći kupiti ili ucijeniti' i napomenuo kako Crkva samo želi hrabro i gorljivo svjedočiti svoju vjeru.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je nakon otvaranja 53. teološko-pastoralnoga tjedna predvodio euharistijsko slavlje te svećenike i vjernike pozvao na hrabro i gorljivo svjedočenje vjere. "Nitko nas ne smije moći kupiti ili ucijeniti", poručio je kardinal te istaknuo kako Crkva na našem prostoru i u ovom vremenu samo želi hrabro i gorljivo svjedočiti svoju vjeru.

Pročitajte i ovo Kardinal Jean-Pierre Ricard U FRANCUSKOJ Kardinal priznao da je zlostavljao djevojčicu: "Prije 35 godina ponašao sam se prijekora vrijedno, imala je 14 godina" Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

>> Kardinal Vinko Puljić upriličio tradicionalno božićno primanje

Napomenuo je kako se vjernik ne smije stidjeti svoga svjedočenja, niti vanjskoga kršćanskog znaka te dodao kako čovjek, ako neće raditi kako misli, tada počinje misliti kako radi.

Ocijenivši kako je čovjek izbezumljen u današnjem svijetu, rekao je kako mu zato i trebaju svjedoci vjere. "Nitko neće proći kroz život, a da ne prođe ispit vjere koja se pokazuje svjedočenjem", napomenuo je vrhbosanski nadbiskup te podsjetio na hrabrost svećenika koji su poslije Drugoga svjetskog rata u zatvorima svjedočili svoju kršćansku hrabrost.

Istaknuo je kako su kršćani pozvani naviještati radosnu vijest, a ako je potrebno za sakramente i svetu misu i život dati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene