Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s HDZ-om

Karamarko: Tomašić će glasovati za Junckera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomašić će glasati za kandidata EPP-a, iako je u parlamentarnoj skupini s britanskim konzervativcima koji se tome protive.

Europska zastupnica Ruža Tomašić podržat će Jeana-Claudea Junckera, kandidata EPP-a za predsjednika Europske komisije iako je ona u istoj parlamentarnoj skupini s britanskim konzervativcima koji se tome protive, izjavio je u četvrtak predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tomašić usred skandala - Na Facebooku napisala: 'Kriva sam i za to!'

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke

'Dogovor s gospođom Tomašić je takav da će ona podržati našeg kandidata', rekao je Karamarko u Kotrijku, stotinjak kilometara zapadno od Bruxellesa, gdje sudjeluje na sastanku čelnika Europske pučke stranke, koji su se okupili uoči početka summita čelnika EU-a.

Ruža Tomašić je izabrana na koalicijskoj listi koju predvodi HDZ-a, ali u Europskom parlamentu nije u zastupničkom klubu EPP-a, nego je članica Europskih konzervativaca i reformista.

Karamarko je rekao kako očekuje da će čelnici EU-a predložiti Parlamentu Junckera za predsjednika Europske komisije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene