Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef HDZ-a pred središnjcom stranke osvrnuo se na današnje pregovore s MOST-om, odlazak na konzultacije kod predsjednice i istraživanje agencije Ipsos.


Za tvrdnju kako je sedam manjinskih zastupnika potpisalo podršku koaliciji Hrvatska raste, šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je to 'mala obmana'.

Vezani članci Tomislav Karamarko Oglasio se Karamarko: ''Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu'' Zastupnici Mosta u Sabor su stigli s maskama koje nose inicijale ministra Ćorića - 6 HDZ-ovci o Mostovcima: "Jadničci. Ili siročići, ako Vam je draže. Ono kad nemaš suvislih ideja...

'To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi - da su diskriminirane naionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina', rekao je Karamarko ispred središnjice HDZ-a i potvrdio da će podržati zahtjev MOST-a za proglašanjem isključivog gospodarskog pojasa.

POSTOJI LI RASKOL U HDZ-U? Karamarko: Ma kakvi; Stier: To nije realno

Objasnio je da već tri godine o tome pričaju u stranci i da se radi o njihovoj ideji s kojom su htjeli ići nakon izbora.

Pregovorima s MOST-om se, rekao je, veseli jer 'svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku , gospodarstvo i sigurnost'.

O Sanaderu, konzultacijama i istraživanju

U 18.45 sati Domoljubna koalicija održat će konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o davanju mandata za sastavljanje vlade, a Karamarko kaže da im se veseli. Vjeruje, kaže, da će doći do raspleta pozitivnog za njih.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg premijera Ive Sanadera koji je nakon izlaska iz zatvora poručio da je njegov politički progon počeo kada je najavio da će se kao počasni predsjednik jače angažirati u stranci. Karamarko je rekao da mu je to teško komentirati jer tada nije bio akter u stranci u smislu da je imamo nekakvu dužnost. Detalje, tvrdi, ne zna i sve je pratio medijski kao i svi ostali.

Pitanje koje je ražestilo Sanadera i njegove odvjetnike

Osvrnuo se i na rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojima najveću prednost ima SDP kojeg slijedi HDZ koji gubi malo po malo potpore.

'Hajdemo ukinuti izbore neka Ipsos određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina, neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobjedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima', poručio je i dodao kako narod ne treba zavaravati.

'Tog dana se ne sjećam'

Jadranka Kosor tvrdi da je na sastanku u Vladi, koji Sanader spominje, s njom - i tada glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem - bio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, tadašnji ministar unutarnjih poslova, te da se razgovaralo isključivo o Poglavlju 23.

Karamarko je danas novinarima rekao da je bilo takvih sastanaka i da ne bi to komentirao.

'Bilo je više takvi sastanaka, ali ovisi o kojoj temi. Bilo stanje kriminala, korupcije itd. Tog dana se ne sjećam, na što ona točno misli ne znam', rekao je Karamarko i dodao da se ne bi petljao u to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook