Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karamarko će od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti i službeno mišljenje s ciljem da se u najkraćem roku razriješe sve nejasnoće i zaustave medijske špekulacije.


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije bio obvezan u svoju imovinsku karticu unijeti imovinu svoje partnerice Ane Šarić, priopćio je u četvrtak HDZ u povodu medijskih napisa o tome je li Karamarko u sukobu interesa budući da je koristio mercedes ML, službeno vozilo tvrtke u vlasništvu Ane Šarić, i je li to vozilo trebao unijeti u svoju imovinsku karticu.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarkova supruga stala u obranu životinja Slika nije dostupna Karamarkova SUPRUGA kao da nije rodila prije tri mjeseca! I dalje prezgodna!

Karamarko je u zadnja dva dana u dva navrata, preko svog ureda i osobno, od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa dobio informaciju o obvezama dužnosnika u vezi prikazivanja podataka o imovinskom stanju izvanbračnog druga u imovinskim karticama, u vezi eventualne obveze da imovinu svoje partnerice Ane Šarić unese u svoju imovinsku karticu, kaže se u priopćenju.

Tomislav Karamarko: 'Oluja' je prevažan datum da bi oko njega imali prijepore

Jedini kriterij po kojem bi Karamarko mogao imati takvu obvezu je život s partnericom u izvanbračnoj zajednici, no kako on i njegova partnerica ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici, nije bio obvezan u svoju imovinsku karticu unijeti imovinu svoje partnerice, ističe HDZ.

Karamarko će od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti i službeno mišljenje s ciljem da se u najkraćem roku razriješe sve nejasnoće i zaustave medijske špekulacije koje imaju za cilj kompromitirati predsjednika HDZ-a u predizbornom razdoblju, kaže se u priopćenju.

Nakon što su mediji objavili da Karamarko koristi luksuzni mercedes ML, koji je unajmila Drimia, tvrtka u vlasništvu Ane Šarić, u javnosti se pojavilo pitanje je li šef HDZ-a u sukobu interesa jer nije prijavio imovinu svoje nevjenčane supruge.

Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković izjavila je medijima da još ne može donijeti zaključak je li u tom slučaju prekršen zakon, jer ne zna kakav je točno odnos Karamarka i Šarić, dok je Ana Šarić rekla medijima da je posudila automobil svome partneru bez ikakve naknade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju