Birokratski apsurd na otoku Kapriju! Otočani su dobili astronomski visoke račune za vodu, po kućanstvu i do 3000 kuna. A nakon što je priča došla do medija i nakon što je održan sastanak s ministrom Markom Pavićem u Zadru, računi se poništavaju. Jedan po jedan. Iz Vodovoda tvrde - sve je prema zakonu.

Galerija


Ispred Kaprijana i do tri računa, i to za isti mjesec, s različitim iznosima. Prvi račun je bio 599,20 kuna i onda je nakon 15 dana došao novi račun, samo potrošena količina vode, 100,87 kuna. Gordana Radovčić kaže da joj je račun ispravljen nakon što se žalila.

Vezani članci Otok Kaprije, ilustracija Sunce, more i bageri: Turiste na omiljenom otoku usred sezone dočekali radovi Dugi otok - 2 Mnogima je raj na zemlji, ali i ovaj otok ima svojih problema: Već 20 godina čekaju vodu s kopna, a i djece je sve manje unatoč potporama od 60.000 kuna

"Nije to malo za jednog penzionera, 600 kuna platiti za 7 kubika vode", veli Radovčić.

I kod susjeda je slična priča. Račun na koncu 260, umjesto početnih 1800 kuna. "Stavili su nam da moramo plaćati taj prijevoz koji nam plaća Hrvatska, Ministarstvo, Europa, netko ga plaća", kaže Ivo Radovčić.

Iz šibenskog Vodovoda pred kamere nisu htjeli. Poručuju: sve je prema zakonu, a za eventualne pogreške krivi su otočani.

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik tvrde kako pojedini otočani nisu na vrijeme dostavili podatke o prebivalištu, uslijed čega im je obračunat i prijevoz vode.

Iz Grada odgovaraju: neprijavljenih je tek 10 posto, pa Kaprijani uzvraćaju udarac! "Kad trebamo doći na biralište, znaju svakome ime i prezime, a sad kad trebamo subvenciju, ne znaju nikoga!" kaže Aldo Radovčić.

"Kako nisu krivi kad su ispravljali račun, moj su račun ispravljali tri puta!" tvrdi predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić. Iako, kaže, supruga i on cijelu godinu žive na otoku i ovdje imaju prebivalište.

Do ispravka, uvjereni su otočani, ne bi ni došlo da nisu podignuli glas. "Poanta svega je evo da se uz medije, i situaciju koja se medijski digla, da su se poništili svi računi za otočane", napominje predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.

Pomoć su tražili i od resornog ministarstva, odakle poručuju da u poslovanje Vodovoda ne ulaze, ali znaju da država otočanima subvencionira 45 kubika vode godišnje, protiv čega se otočani također bune.

"Zar ja njima trebam zabraniti da povlače vodu u WC-u, da se tuširaju i slično, to je nemoguće!" ističe Igor Radovčić.

Nemoguće je, poručuju Kaprijani i da mjesečno troše više od dopuštenog, no u jedno su sigurni - ne žele da im idilu otoka kvare enormno visoki računi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr