Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zanimljivo i normalno'

Kalmeta o aferama: Ne vodim zakulisne igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovarajući na pitanje novinara osjeća li se odgovornim zbog brojnih afera u javnim poduzećima, ministar mora, prometa i infrasturkture Božidar Kalmeta izjavio je danas u Zadru kako se ne osjeća odgovornim, jer svoj posao predsjednika Nadzornog odbora HŽ-a radi odgovorno.

Sve odluke koje je Nadzorni odbor HŽ-a donio su dobre i utemeljene na zakonu, rekao je ministar Kalmeta, koji je u Zadru bio nazočan početku ljetne škole Demokratske zajednice mladih Europe 'Novo europsko vodstvo, prilika za drugačiju Europu'. Objasnio je i kako nema posebnim mjera za javne tvrtke. Provodimo Vladine mjere, od kojih su neke već dale rezultate u smislu racionalizacije poslovanja, smanjenja mase plaća, a te mjere uključuju i borbu protiv svih nezakonitih radnji, gdje ih ima i ako ih ima, kazao je Kalmeta.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera Slika nije dostupna Koliko je to radnih mjesta... 10 afera oštetilo Hrvatsku za 2,5 milijarde kuna

>> Kalmeta usprkos prozivkama na položaje u HŽ-u stavlja svoje ljude

Također je napomenuo kako ne misli da je cilj svih afera postavljanje pitanje njegove odgovornosti. 'Sada se o tomu piše, sve je to medijima zanimljivo što je i normalno, ali ne vidim u tome nikakve zakulisne igre', zaključio je ministar Kalmeta.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene