Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odgovarajući na pitanje novinara osjeća li se odgovornim zbog brojnih afera u javnim poduzećima, ministar mora, prometa i infrasturkture Božidar Kalmeta izjavio je danas u Zadru kako se ne osjeća odgovornim, jer svoj posao predsjednika Nadzornog odbora HŽ-a radi odgovorno.


Sve odluke koje je Nadzorni odbor HŽ-a donio su dobre i utemeljene na zakonu, rekao je ministar Kalmeta, koji je u Zadru bio nazočan početku ljetne škole Demokratske zajednice mladih Europe 'Novo europsko vodstvo, prilika za drugačiju Europu'. Objasnio je i kako nema posebnim mjera za javne tvrtke. Provodimo Vladine mjere, od kojih su neke već dale rezultate u smislu racionalizacije poslovanja, smanjenja mase plaća, a te mjere uključuju i borbu protiv svih nezakonitih radnji, gdje ih ima i ako ih ima, kazao je Kalmeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Direktor u pritvoru, gomila dugova, a radnici nemaju za hranu Slika nije dostupna Kalmeta: Dio željezničkih linija privremeno je ukinut zbog nesigurnosti

>> Kalmeta usprkos prozivkama na položaje u HŽ-u stavlja svoje ljude

Također je napomenuo kako ne misli da je cilj svih afera postavljanje pitanje njegove odgovornosti. 'Sada se o tomu piše, sve je to medijima zanimljivo što je i normalno, ali ne vidim u tome nikakve zakulisne igre', zaključio je ministar Kalmeta.  (Hina)