Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bura, buretina'

Evo što nas čeka u petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I sljedećih nekoliko dana Hrvatsku očekuje hladno i vjetrovito vrijeme.

'Bura, buretina 'ragan' od bure! Bura, i to ne bilo kakva, nego orkanska, najvažniji je sastojak današnjeg vremena. Gdjegdje su joj udari premašili i 200 kilometara na sat. Ludo, zar ne? Možda upravo zbog bure, kao i drugih neočekivanih, naizgled nerazumnih vremenskih promjena, dalmatinski puk ima izreku Ožujak- luđak!', u svom je stilu slikovito opisao vremenske prilike u četvartak meteorolog Nove TV Milan Sijerković.

Najavio je da nakon uistinu burnog dana, Hrvatsku u petak ujutro čeka razvedravanje. Malo snijega zadržat će se u Lici, Slavoniji i Dalmatinskoj Zagori, a kiše drugdje u Dalmaciji. Ipak, posvuda će i dalje ostati vjetrovito, a na Jadranu - olujna bura, premda malo slabija nego danas.

U središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano, a u istočnoj Slavoniji još može biti povremene susnježice i snijeg. Posvuda vjetrovito. Na istoku hladnije nego na zapadu. Toplo se, jako toplo, odjenite!

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

VIDEO Bura se ne smiruje, bit će ovo burna noć!

Sljedećih dana u kopnenoj Hrvatskoj očekuje se hladno i vjetrovito vrijeme, djelomice sunčano, a u gorskoj Hrvatskoj možda i malo snijega.

Na Jadranu sunčano i dalje burovito, ali ni izdaleka kao danas i u petak.

'Dočekali smo dobro zasoljenu prvu 'marčanu buru', uz pučko upozorenje: Marač mora tri puta posoliti!', poručio je na kraju vremenske prognoze Milan Sijerković.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene