Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Orkanska bura

VIDEO Pogledajte najkritičnije prizore s Jadrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka bura stvara probleme na Jadranu. U prevrtanju kamiona uslijed jake bure ozlijeđena je jedna osoba, a zbog jake bure s gata su se odvezala dva teretna broda.

Kako su izgledali najkritičniji prizori na Jadranu, pogledajte u priloženim videima i fotografijama koje su snimile naše ekipe iz Splita i Rijeke. Cijeli dan na terenu su proveli Marko Balen i Mario Jurič.

Pročitajte i ovo Šteta na voćnjacima - 3 Mukotrpna borba Diljem Hrvatske zbrajaju se štete: "Više ne pamtim koliko dugo imam ovaj problem" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Jaka bura stvara probleme na Jadranu. Udari vjetra dosežu brzinu veću od 200 kilometara na sat.

VIDEO Snimili smo junake kojima se divi cijela Hrvatska

VIDEO Kaos zbog bure: 16.000 ljudi ostalo bez struje

Jedina prometna veza preko Gračaca i Obrovca

Zbog orkanske bure koja cijeli dan puše u Splitu i uzrokuje probleme, poslijepodne su se na sjevernoj strani Park-šume Marjana kod plaže Prve vode nasukala dva teretna broda te još jedan u moru kod Slatina na Čiovu.

Orkanska bura paralizirala je Dalmaciju - na brzoj cesti Solin-Klis zbog vjetra prevrnulo se teretno vozilo, a ozlijeđena je jedna osoba. U prekidu su sve trajektne linije, a trajekt koji je iz Splita plovio prema Braču nije uspio pristati u luku, pa se vratio natrag u Split.

Pao je krov s jedne poslovne zgrade u blizini grada, vjetar je iščupao stabla, diljem Dalmacije došlo je do brojnih odrona, a oštećeni su i mnogobrojni automobili. Iz centra 112 te splitske policije stiglo je i upozorenje za građane, a posebno vozače koji moraju prilagoditi uvjete vožnje na cesti.

Bura na Braču lomi grane, stabla, električne stupove, oštećuje krovišta. a na Vidovoj Gori pada gust snijeg.

FOTO Jadranom puše rekordno jaka orkanska bura

Zdravko Ćićerić, JVP Split kazao je: 'Imamo dosta intervencija što se tiče prevrtanja stabala, imamo prevrtanja krova, ima limova, sad smo došli na intervenciju prevrtanja kamiona.'

Bura se ne smiruje, šteta stotine tisuća kuna

Bura se ni u Rijeci nije stišala, njezina je brzina večeras pala za koji kilometar na sat, ali to je zaista malo, ako se zna da je kroz Rijeku tutnjalo i 200 kilometara na sat. Toliko je izmjereno i na Krčkom mostu. U Gorskom kotaru tek nešto slabija, oko 130 do 150 kilometara na sat, pogotovo na dionici autoceste Rijeka - Zagreb.

U priloženom javljanju uživo u Dnevnik Nove TV, reporter Marko Balen pokazao je veći komad otpalog pročelja zgrade. Letjele su posvuda desetine metara četvornih stiropora, ljepila za stiropor, šarafa. Težina ljepila za stiropor samo jednog je oko pola kilograma, a po šest do osam ih se nalazi na svakom stiroporu. Stvarno je sva sreća što nitko nije stradao. Letjela su pročelja i na Sveučilišnom kampusu. I tamo je bura napravila štetu koja se broji u stotinama tisuća kuna. Brojne vatrogasne ekipe su i sada na terenu. Bura se ne smiruje!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene