Gradonačelnikov plan je ''uradi sam'' - kupit će drobilicu. Reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak posjetila je tvrtku koja takav stroj koristi svakodnevno.

Galerija Zvonko Kristofić - 2 Drobilica tijekom rada - 3 Karla Trstenjak +2 Zvonko Kristofić - 1

Zvonko Kristofić je za Dnevnik Nove TV opisao na koji način radi drobilica. ''To je specijalno za recikliranje građevinskog materijala'', rekao je Kristofić i opisao dijelove stroja.

U njoj se, pojašnjava Kristofić, mogu zdrobiti drvo, plastika i građevinski materijal. ''Ne mogu biti zajedno, svaki materijal se mora posebno odvojiti'', istaknuo je.

Osim drobilica, smatra Kristofić, potrebni su bageri i kamioni. ''Za jedan grad, dvije drobilice bi bile dovoljne. Možda i dvije manje. Ne znam točno, ovisi koliko ima otpada'', kazao je.

Krupni otpad posvuda u Zagrebu - 4 CIOS grupa o glomaznom otpadu za Dnevnik Nove TV: ''I ostali će preslikati ovakvo inovativno rješenje...''

Petar Pripuz Pripuzova tvrtka poručila Tomaševiću da prestanu s izjavama o netransparentnom poslovanju: ''Spremni smo na raskid važećih ugovora. Ako to ne želite..."

U osam sati, za manje drobilice je kapacitet 600 kubika, ukoliko materijal nije tvrd. Takav novi stroj košta oko 200.000 eura. Za kraj je Kristofić pokazao princip rada stroja, a možete ga pogledati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju