Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voću, povrću, ribi, mesu i vinu nekoliko puta poraste cijena dok dođe do potrošača.


'Ribar bi mogao solidno živjeti kada bi tržište ribe bilo kontorlirano, npr. ja srdelu prodam za 3 kune, a oni je dalje prodaju za 27 kuna', ribar Livio Perin.

Vezani članci Urbano vrtlarstvo sve popularnije - 6 Korona iznjedrila i pravi hit: Doznajte kako do svježeg voća i povrća na vlastitom balkonu. I to dvaput brže nego u klasičnom vrtu Dostava hrane Kakvom se to magijom služe OPG-ovi? Dostavili jagode veličine šake i banane veličine podlaktice

Riba od ribara do stola u restoranu poskupi čak duplo.

Perin objašnjava kako je riba koja je izlovljena dosegla visoke cijene jer je jednostavno nema dovoljno, no problem je što riba kupljena iz uzgajališta do restorana poskupi gotovo četiri puta.

Slična je situacija s povrćem, na tržnici u Zagrebu domaća paprika iz Zadra košta 3 kune, a na zadarskoj košta nevjerojatnih 8 kuna.