Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA ZA DJECU

Kad se snovi ipak ostvare: Ovi mališani zbog neimaštine nikad nisu vidjeli more, ali ovog ljeta sve se promijenilo

Ljetovanje za 13 obitelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ljetovanje za 13 obitelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ljetovanje za 13 obitelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ljetovanje za 13 obitelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ljetovanje za 13 obitelji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Trinaest obitelji lošijeg imovinskog stanja ovog će ljeta ići na ljetovanje, sve zahvaljujući projektu zaklade Hrvatska za djecu. Obitelj iz Otočca ugostio je kamp u Zatonu, gdje 6 mališana uživa u ljetnim praznicima.

Sedmeročlana obitelj Jeremić iz Otočca prvi je put na zajedničkom ljetovanju. Otac Darko, nakon što je supruga preminula, ostao je sa šestero djece. I bez posla. "Ja bih samo nekog pitao, tko može raditi sa šestero djece? Najmanje dijete ima 2,5 godina, najstarije 12. Kome ih ostaviti, tko će skrbiti o njima? To je... jako neizvedivo", kaže Darko Jeremić.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Hrvatska za djecu: Besplatno obiteljsko putovanje - 6 Najsretniji su oni najmlađi Bezbrižno ljeto za deset obitelji u hvale vrijednoj akciji: „Dragocjeni obiteljski trenuci koje ćemo sigurno pamtit cijeli život“

Neizvedivo im se činilo i ići na more. No, zahvaljujući zakladi Hrvatska za djecu odlazak na more Jeremićima je postao stvarnost, a djeci ispunio ljetne praznike. Kamp u Zatonu na sedam im je dana postao drugi dom.

"Njima je to prvi put, meni je drugi - bio sam njihovih godina kad sam to prvi put doživio", rekao je Darko Jeremić. Besplatan smještaj i hranu ponudili su, preko zaklade, hotelijeri.

"Imamo neku odgovornost da kao uspješna firma jednostavno uspjeh podijelimo s drugima i vratimo zajednici ono što smo dobili od nje", kaže Frane Skoblar, voditelj marketinga turističke kuće.

Ljetovanje će dobiti ukupno 13 obitelji. "Zaklada im financira putne troškove i dalje dnevni džeparac od 75 kuna po članu obitelji, tako da time mogu pokriti troškove sladoleda na plaži, soka ili bilo kojih drugih sadržaja", rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu.

Zvučalo je, kažu i Jeremićevi, nestvarno. No, ipak snovi su da se ostvaruju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene