Deset slavonskih obitelji stiglo je u omiški kraj na besplatno ljetovanje. Neki od njih more nisu vidjeli godinama, a neki nikada. Riječ je o obiteljima slabijeg imovinskog statusa, a da bi proveli sedam dana iz snova pobrinuo se omiški centar za socijalnu skrb. Akciji su se priključili ugostitelji, trgovci i iznajmljivači.

Galerija


Pogled od milijun dolara. I za nula kuna. 10 slavonskih obitelji stiglo je u omiški kraj na besplatno ljetovanje. Među njima i Božana. "Kao da sanjam da ću samo tanjur doniijeti od sebe, da će mi se poslužit ručak gotov, da ne moramo ni kuhati, da ne moramo ništa nego baš ono godišnji, godišnji" rekla je Božana Vrban iz Osijeka.

Vezani članci Bojana Gregorić Vejzović (Foto: Instagram) Noge balerine u prvom planu: Nevjerojatno tijelo naše 47-godišnje glumice oduzima dah Salma Hayek (Foto: Instagram) Bujna crnka proslavila se vrućim scenama seksa, a 25 godina kasnije njezine obline i dalje oduzimaju dah

Na kojem su osigurani hrana i smještaj. 10 iznajmljivača otvorilo je vrata svojih apartmana. "Ja sam do sad imala dvije obitelji. Kontakti su tu, tu su se stvorila neka prijateljstva i mogu vam reći ni trenutak nisam požalila šta smo se uključili u ovo" rekla je vlasnica apartmana Miranda Brko.

Naviknuti na puno skromnije, obiteljima treba i nekoliko dana da se priviknu na činjenicu da su na odmoru. Organizirani su izleti, razgledavanja, aktivnosti. 

U tri godine omiški centar za socijalnu skrb usrećio je 30-ak obitelji. "Jasni su kriteriji da su to korisnici sustava socijalne skrbi, da su to ljudi koji zaista ne mogu osigurati svojoj djeci ljetovanje" rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Omišu Renata Jurčević.

Najsretnija su djeca koja mora do sada nisu vidjela. A da bi priča bila bolja u pomoć su priskočili i turisti iz susjednih apartmana koji su obiteljima slali pakete za djecu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr