Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Medijske laži'

Justitia et pax opovrgnula napise o sukobu s kardinalom Bozanićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija ‘Justitia et pax’ Hrvatske biskupske konferencije odlučno odbija medijske laži o njezinu navodnom sukobu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

To je, kako se navodi u današnjem priopćenju Komisije koje prenosi Tiskovni ured HBK, tipičan primjer komunističkog ponašanja, kad se nešto tvrdi bez argumenata s nakanom da se umjetno stvore podjele u Crkvi. ‘Pripadnici toga mentalnog sklopa uopće ne razumiju način kako djeluju crkvene institucije, koje nikad ne izlaze u javnost neodgovorno i neusklađeno. Svaka izjava, pa i ova, rezultat je timskog rada uz savjetovanje s najboljim stručnjacima na dotičnom području’, navodi se u priopćenju Komisije te dodaje kako se čini da neki pojedinci jednostavno ne mogu shvatiti kako nije euroskepticizam tražiti da se u odnosu prema EU-u hrvatski političari ne smiju voditi ‘podaničkim mentalitetom’, nego trebaju argumentirano i na temelju međunarodnoga prava braniti nacionalne interese.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Granica Hrvatske i Slovenije - 4 nategnuti odnosi Slovenija se oglasila o hrvatskom ulasku u Schengen, spominje arbitražu: "Zadatak svake vlade je zaštititi nacionalni interes"

'Komisija i dalje odlučno stoji na svojim stajalištima izrečenima u izjavi'

Čini se da neki pojedinci jednostavno ne mogu shvatiti kako nije euroskepticizam tražiti da se u odnosu prema EU-u hrvatski političari ne smiju voditi podaničkim mentalitetom ‘Za to još nije kasno te Komisija poziva odgovorne u našoj državi da se odupru pritiscima i da na temelju poštovanja međunarodnoga prava čuvaju, grade i utvrđuju mir, do čega nam je i kao građanima i kao pripadnicima Crkve stalo i za što se zalažu svi razboriti ljudi naše Domovine’, navodi se u priopćenju. Članovi Komisije, kako se dodaje, analizirali su reakcije javnosti na njezinu izjavu o hrvatsko-slovenskom razgraničenju od 31. listopada te zaključili kako je ona dobila veliku potporu hrvatske javnosti. ‘Komisija i dalje odlučno stoji na svojim stajalištima izrečenima u izjavi, jer upravo to je njezina zadaća - upozoravati na nepravde i ugroze mira među pojedincima i narodima’, navodi se u priopćenju.

>> Slovenski biskupi žale zbog izjave Komisije ‘Iustitia et pax’

Komisija ‘Justitia et pax’ na današnjoj sjednici pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića imenovala je za novog tajnika Gordana Črpića. Sljedeći ponedjeljak, 16. studenoga, Komisija će predstaviti svoj ‘novi dokument o negacionizmu, na kojemu još radi, a koji će imati današnji nadnevak zbog 20. obljetnice pada Berlinskog zida, koji se dogodio na današnji dan’. Komisija je pripremila izjave i dokumente o dosadašnjemu 20-godišnjem radu, a objavit će ih u posebnoj knjizi koju će predstaviti 23. studenoga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene