Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije u dobrom sjećanju

Jovanka Broz stiže na Brijune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je Dubrovnik danas elitna destinacija hrvatskog turizma, Brijuni su to bili za Titove vladavine. Nema glumice ili poznatog jet setera koji ih tada nije pohodio. Istarski župan domislio se kako bi poznate osobe mogle oživiti Brijune. Za početak je pozvao Titovu udovicu Jovanku Broz.

Kako je nedavno dobila putovnicu, ona više nema prepreke da dođe na mjesto gdje se desetljećima odmarala. Istarski župan Ivan Jakovčić volio bi, kaže, ponovno izgraditi neke srušene mostove. 'Bilo bi nam drago da možda još jednom dođe na Brijune i da ispriča neke stvari koje možda do sada nije nikome ispričala', rekao je Jakovčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jovanka se provozala Beogradom Slika nije dostupna 'Vrdoljak je posljednja osoba koja bi trebala snimati film o Titu'

Priča ima i Vladimir Brajković koji je posljednjih deset godina Titovih ljetovanja na Brijunima bio prilično blizak s tadašnjim predsjednikom i njegovom boljom polovicom. 'Nama je Tito bio vrlo simpatičan, on nas je obožavao kao bijelo osoblje dok je Jovanka bila mala suprotnost', rekao je Brajković koji je u Titovo vrijeme bio kuhar. Jovanku osoblje, kaže Vladimir, nije baš simpatiziralo. 'Ako si donio pogrešno piće mogao si imati možda i odlaznu kartu s otoka', kaže Brajković.

>> Jovanka Broz dobila nove osobne isprave

Jedan je konobar, prisjeća se Vladimir, bio prognan s otoka jer joj je donio njezin omiljeni cherry brandy, ali krive marke. 'Čak i jedan kućni majstor od Tita je bio skoro na odlasku, pa ga je Tito povukao nazad', tvrdi Brajković. Jovanku nisu voljeli, ali se sjećaju drugih poznatih Titovih žena. Jakovčić i za njih sprema pozivnicu. Ambicije su im pozvati i Sofiju Loren, a Vladimir čeka i jednu i drugu Titovu ženu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene