Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović očekuje kako će Izvješće Europske komisije pokazati napredak Hrvatske, ali i istaknuo kako je nepovoljno da se još uvijek ne zna datum pristupanja Europskoj uniji.


Europska komisija bi danas trebala objaviti Izvješće o napretku Hrvatske u pristupanju EU. 'Činjenica kako nemamo datum pristupanja pokazuje kako moramo pokazati još više odlučnosti u borbi protiv korupcije, reformi pravosuđa i javne uprave, ali naravno i u gospodarskim reformama zbog poticaja. Mislim da će izvješće pokazati napredak Hrvatske, s čime možemo biti zadovoljni s jedne strane, ali s druge strane da još uvijek imamo dosta posla', istaknuo je Josipović koji je istaknuo kako posljednju dionicu pristupanja treba odraditi koncentrirano.

Vezani članci Hrvatska i EU, ilustracija Europa slavi svoj dan, no imaju li i Hrvati razloga za slavlje? Podaci nisu ohrabrujući, na začelju smo mnogih ljestvica Fabrice Leggeri Europski šef za graničnu i obalnu stražu optužen za nepravilnosti u trošenju novca i loše postupanje s osobljem

>> Vandoren: Hrvatska će biti 28. članica Eu, ali ne pitajte me kad

>> 'Odbijamo proširenje EU, glasovat ćemo protiv pristupanja Hrvatske'

'Bila bi svojevrsna tragedija kada bismo nakon ovako dugog puta u koji su ugrađene mnoge dobre stvari propustili rokove i kada ne bi smo ušli u EU tempom koji je optimalan za Hrvatsku. Najkasnije 1. siječnja 2013. Bi trebali biti članica EU. O tome ovise određena financijska sredstva koja nisu zanemariva i premašivanje tog roka značilo bi gubitak, ako sam dobro informiran, od milijardu i 200 milijuna eura', zaključio je Josipović. (Hina)