Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošnja Ureda predsjednika

Josipović i Kosor danas šute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik i premijerka tjedan su počeli, ali i završili sukobom. I dalje se ne mogu složiti oko trošenja novca poreznih obveznika, no danas o tome nisu željeli govoriti.

Predsjedniku se više ne računa koliko je potrošio njegov Ured. Na ta pitanja nije odgovarao, a i premijerka ih je htjela zaobići. 'Hvala vam lijepa. Sve je u redu, proračun je transparentan. Ja sam relaksirana, vrlo relaksirana, a čudim se što predsjednik o tome govori jer on nije u kampanji, predsjednički izbori su davno završili', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Nabava Pantovčak - 3 Nabava na Pantovčaku Novac, čini se, nije problem u Uredu predsjednika: Samo za rezano cvijeće izdvojeno 25.700 eura Slika nije dostupna 300 milijuna kuna manje Oštri rezovi i nikad manji proračun vojsci

>> Kosor: Vrlo sam relaksirana!

>> Josipović: Nijedno državno tijelo nije toliko uštedjelo

Relaksiranoj premijerki uz dnevne obveze i obilaske cilj je samo ulazak u Europsku uniju. Već se kalkulira tko će potpisati ugovor kojim otvaramo novu povijesnu stranicu. Ministar Jandroković jučer je za Dnevnik Nove TV izjavio kako misli da je 'pravo ove Vlade i vladajuće većine pa i predsjednice Vlade da bude ta koja će završiti pregovore i završiti ugovor'.

Premijerka s umjerenijim nastupom, ali i kritikom. 'Ima onih koji tome apsolutno ne žele pridonijeti i ne doprinose ni dalje, ali mi ćemo unatoč tome taj posao završiti. Mislim na one koji i dalje kritiziraju, a ništa ne rade', izjavila je Kosor. Predsjedniku nije bitno tko će ga potpisati, samo da je što prije.

'Ako me baš pitate ja bih volio da gospođa Kosor što prije potpiše taj ugovor, po mogućnosti sutra', rekao je Ivo Josipović. No, sutra sigurno neće biti. Europska komisija treba još vremena za procjenu Hrvatske. Monitoring koji bismo mogli dobiti Vlada i dalje ne smatra pregovaračkim neuspjehom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene