Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kratkotrajno onečišćenje"

Još jedno zagađenje fekalijama: Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema

Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema (Foto: Dnevnik.hr)
Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Još jedno zagađenje mora fekalijama na jugu Hrvatske. Na dubrovačkoj plaži Porporela ne preporučuje se kupanje, no unatoč tome za kupače na licu mjesta nema nikakve obavijesti.

Na Porporeli se ne preporučuje kupanje. Zbog velike kiše prije nekoliko dana opterećeni kanalizacijski sustav nije izdržao, pa su se fekalne vode izlile u more..

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

"Uzorak mora s Porporele nije udovoljavao uvjetima uredbe, odnosno prelazio je granične vrijednosti koje su propisane za parametar Escherichie coli jučer, a evo nakon 48 sati i eneterokok. Znači, prisutni su uzročnici fekalnog onečišćenja", upozorava Dolores Grilec iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Na Porporeli su i danas brojni kupači jer ovdje nema nikakve obavijesti niti oglasne ploče na kojoj bi se vidjelo da se ne bi trebalo kupati, što je preporuka Zavoda za javno zdravstvo.

Mnogi stranci nam kažu kako se već danima ovdje kupaju, a iz Grada Dubrovnika poručuju kako nema obavijesti jer je riječ o kratkotrajnom onečišćenju, a zabrana kupanja na lokacijama se stavlja samo u slučaju trajnog onečišćenja.

Trajno onečišćenje ovo ljeto bilo je na otoku Koločepu, gdje je hotel izravno u more ispuštao kanalizaciju. Na pitanje je li odgovorna osoba kažnjena, Državni inspektorat danas nam nije odogovorio.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene