Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima li kraja?

Otkrivena još jedna lažna diploma: Ovo je jako loša kopija, ali je i bez diplome bila uspješna učiteljica

Diplome (Foto: Dnevnik.hr)
Diplome (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Diplome (Foto: Dnevnik.hr) Diplome (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Divjak (Foto: screenshot) Blaženka Divjak (Foto: screenshot) Foto: Screenshot +0 Ministrica Blaženka Divjak u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/3 >>
Otkrivena je još jedna lažna diploma! DNEVNIK.hr neslužbeno je doznao da je otkrivena još jedna, sedma lažna diploma, a informaciju nam je u četvrak potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U 40 dana inicijative ministrice Blaženke Divjak pronađeno je ukupno sedam lažnih isprava. Od toga je šest diploma i jedna svjedodžba.

Pročitajte i ovo Ilustracija U susjedstvu Sve više žrtava lažne liječnice: Zarađivala na stomatološkim uslugama i tretmanima protiv starenja Radnik u tvornici Eksperimentalni sustav Premalo prakse za učenike? Ministarstvo planira uvesti dualni sustav za strukovno obrazovanje, ali obrtnici se bune

Posljednju lažnu diplomu otkrilo je Sveučilište u Rijeci. Bez završenog fakulteta od 2007. godine radila je učiteljica razredne nastave koja je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu. Škola priprema i prijavu Državnom odvjetništvu.

Dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci dr.sc. Lidija Vujičić ispričala nam je da je gospođa doista studirala na tom fakultetu, ali ga nije završila. Prekinula je studij i 2012. godine izgubila studentska prava. Gospođa se nije baš potrudila oko lažiranja diplome vjerojatno vjerujući da je nikad nitko neće provjeravati. ''Bila je to jako loša krivotvorina, lažni potpis i urudžbeni broj, pa čak i pogrešno napisano zvanje tadašnje dekanice'', ispričala nam je aktualna dekanica. Inače, za lažnu učiteljicu u školi se priča da je bila uspješna učiteljica i imala dobar odnos u razredu.

Ovi alarmantni podaci pokazuju da je u Hrvatskoj lažiranje diploma uzelo maha. Tri krivotvorene diplome otkrilo je Sveučilište u Zagrebu, po jednu Sveučilište u Rijeci i Zadru, a jedna je iz Srbije. Krivotvorena svjedodžba je iz jednog od Centara za odgoj i obrazovanje.

''Sve ćemo varalice identificirati i svi će dobiti izvanredni otkaz'', rekla je ministrica Divjak predstavljajući prve otkrivene lažne diplome.

Ministrica je poslala uputu svim školama u Hrvatskoj da diplome svojih zaposlenika pošalju matičnim fakultetima na provjeru. Takav zahtjev uputila je nakon što je u njezinu Ministarstvu otkriven slučaj lažne diplome Hrvatskih studija.

Aktualno Radeljak iz Dubaija objavio fotku na kojoj ga ljubi mlada cura, Pernar komentirao: "Prava ljubav" Josip Radeljak i djevojka Maja (Foto: Facebook) Josip Radeljak i djevojka Maja (Foto: Facebook) Foto: Facebook Mladen Grdović i Ivan Pernar (Foto: Facebook) Mladen Grdović i Ivan Pernar (Foto: Facebook) Foto: Facebook Josip Radeljak (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Josip Radeljak (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) +0 Josip Radeljak (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Celebrity Radeljak iz Dubaija objavio fotku na kojoj ga ljubi mlada cura, Pernar komentirao: "Prava ljubav" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene