Diplome (Foto: Dnevnik.hr)
Diplome (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na Sveučilištu u Zadru otkrivena još jedna lažna diploma na temelju koje je jedna osoba predavala u gimnaziji. Pronađena je i lažna svjedodžba u Centru za odgoj i obrazovanje.


Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a danas su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili da je ''Sveučilište u Zadru otkrilo lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje”.

Vezani članci Iz novinarke u medicinsku sestru - ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) Diplomu medicinske sestre stekla u 17 dana: Posrednika krivotvorenom diplomom uhvatili na djelu Slika nije dostupna S krivotvorenom diplomom radila kao logoped u školi i vrtiću

Podsjetimo, istraživačka priča iz Bosne i Hercegovine otkrila je korumpiranost sustava i s kojom se lakoćom može doći do diplome. Ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, pri čemu je otkrivena jedna krivotvorena diploma u osnovnoj i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija. Sve su otkrivene na Filozofskom fakultetu.

Ministrica je apelirala je na sve ravnatelje da u idućih godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. ''Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati'', poručila je ministrica znanosti i obrazovanja i zaključila da je akcija provjere diploma bila opravdana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju