Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Joras prozvao slovensku vladu zbog ostanka vaza sa cvijećem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autodizalicu koja je trebala stići do Plovanije zaustavila slovenska policija nedaleko od same granice zbog toga što nije imala važeći putni nalog.

Unatoč najavi kontroverznog Joška Jorasa i njegova odvjetnika Danijela Starmana kako će u četvrtak u 17 sati sami maknuti vaze sa cvijećem na istarskom graničnom prijelazu Plovaniji, ako ih hrvatska strana ne ukloni, do toga ipak nije došlo iako su se s hrvatske i slovenske strane okupili brojni policajci i novinari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenija: Dogovorena rješenja s četiri rampe pod ključem zadovoljila i Jorasa Slika nije dostupna Slovenski i hrvatski gradonačelnici osudili manipuliranje slučajem Joras

Hrvatska je betonske vaze s cvijećem na put koji je Joras uredio kako bi zaobišao granični prijelaz i carinski nadzor, postavila još proljetos.

Nakon toga je Joras, koji živi s hrvatske strane granice, ali taj dio smatra slovenskim teritorijem, tužio hrvatsku državu Okružnom sudu u Piranu.

Sat vremena nakon zakazanog događaja odvjetnik Starman, Joško Joras i Ana Hafner-Kalc iz Civilne inicijative "Za granicu u Istri" stigli su do hrvatskih policajaca pokušavajući im predati sudsko rješenje piranskog Suda kojim je hrvatska država dužna maknuti te vaze.

"Nećemo rat, želimo samo da Hrvatska poštuje ovo sudsko rješenje koje vrijedi u Europi, ali ne očito u njoj", poručio je Danijel Starman. On, Joras i Ana Hafner-Kalc nakon sat vremena su se razišli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene