Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Joška Jorasa danas je dobio riješenje piranskog suda u kojem piše da je Hrvatska dužna maknuti vaze kojima je hrvatska policija u travnju zagradila Jorasov ilegalni makadamski put preko granice sa Slovenijom.


Po tom rješenju rok hrvatskoj državi za provedbu odluke slovenskog suda istekao je 1. srpnja, no odvjetnik Danijel Starman, Jorasov zastupnik u tužbi protiv hrvatske države, hrvatskim je novinarima rekao kako je "slovenska strana" kao zadnji rok za micanje vaza odredila četvrtak, 27. srpnja.

Vezani članci Slika nije dostupna I Joško Joras odlučio 'deblokirati' Hrvatsku Slika nije dostupna Slovenija: Vlada čeka prijedlog povjerenstva o graničnim rampama s ključem

"Slovenska strana" ne želi primjenu sile, rekao je Starman,
spominjući i Libanon, pa će, ne ispuni li se zadnji rok, o tome
obavijestiti europska tijela te europsku i svjetsku javnost.

Glasnogovornik hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun je, odgovarajući telefonski na novinarske upite što policija kani učiniti do četvrtka, rekao da je zadatak policije osigurati nesmetan prijelaz preko granice, a svaki ilegalan prijelaz spriječiti, pa će i dalje tako postupati.

Hrvatska je betonske vaze s cvijećem na put koji je Joras uredio kako bi zaobišao granični prijelaz i carinski nadzor, postavila proljetos.

Nakon toga je Joras, koji živi s hrvatske strane granice ali taj dio
smatra slovenskim teritorijem, tužio hrvatsku državu Okružnom sudu u slovenskom gradu Piranu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju