Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlostavljanje životinja

Jezivi prizori kod Osijeka: Vrane ubijene i obješene o stupove - razlog je šokantan

Mrtva vrana korištena kao strašilo (Foto: Čitatelj)
Mrtva vrana korištena kao strašilo (Foto: Čitatelj) ?itatelj
Aktualno Galerija Mrtva vrana korištena kao strašilo (Foto: Čitatelj) Mrtva vrana korištena kao strašilo (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj +0 Obješena vrana korištena kao strašilo (Foto: Čitatelj) Galerija 1/2 >>
Fotografije vrana ubijenih i obješenih o stupove na polju u blizini Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek preplavile su društvene mreže posljednjih dana. Fotografiju objavljujemo uz dopuštenje autora i možete ju pogledati u galeriji.

Prema informacijama Facebook stranice Malina on wheels na kojoj su objavljene fotografije, vrane su obješene na šest stupova, vezanih nogu. Postavljene su tako, pretpostavlja se, kako bi plašile druge ptice.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Jezivi prizor uznemirio je korisnike društvene mreže i potaknuo žustru raspravu, a neki od njih napali su i Poljoprivrednu i veterinarsku školu Osijek, u čijoj je blizini sve fotografirano. Škola je reagirala na napade navodeći da nema ništa s tim.

"Poljoprivredna i veterinarska škola nema apsolutno nikakve veze s gore navedenim objedama. Niti je usjev, niti zemlja u posjedu škole. Nedopustivo je takvo blaćenje škole, njezinih učenika i djelatnika samo zato što se škola nalazi u susjedstvu parcele. Naši učenici i djelatnici brinu o životinjama, zbrinjavaju ih, organiziraju humanitarne akcije za pomoć životinjama te je ovo nespojivo s djelovanjem škole. Administrator bi trebao prije objave ovakvih sadržaja kontaktirati o navodima i provjeriti o čijem se posjedu radi.Ovo je krajnje neodgovorno ponašanje i tražimo javnu ispriku. Škola nije zgrada, škola su učenici, djeca", priopćili su iz škole.

Glas Slavonije piše da u Lovačkom društvu "Mursa" nitko osobno nije vidio stupove na koje su obješene nesretne ptice. Predsjednik Društva Domin Stanušić, ipak, nije dvojio kad je u pitanju počinitelj. Kaže kako su ih najvjerojatnije objesili poljoprivrednici u želji da im takve plaše druge vrane i ne dižu usjeve i nasade.

Obješene naopačke da izgledaju strašnije

"Mogu pretpostaviti kako su ih objesili – naopačke, odnosno za noge da izgledaju što strašnije, i to zato što su im u tom položaju raširena krila. Da su ih objesili za glavu, krila bi bila skupljena i ne bi, prema njihovu mišljenju, bilo nikakvog efekta. Toga doista nema ni u filmovima i strašno je što se te obješene ptice zapravo nalaze u našem lovištu", prokomentirao je Stanušić te je pojasnio da su nesretne vrane vjerojatno prvo usmrćene, odnosno otrovane i potom obješene za noge o stup. 

Rekao je da će provjeriti o čemu se radi i podsjetio da je Poljoprivredni fakultet u Osijeku u dogovoru s Gradom Osijekom napravio studiju, odnosno plan obrane štete od divljači. No još nije dogovoreno pod kojim su područjem čija prava i obveze, odnosno osiguranje štete.

"Moram priznati da nikada nisam vidio takav prizor i doista je strašno! Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni za ovo jer u lovištima nitko ne smije imati bilo kakve aktivnosti osim lovaca, odnosno udruge koja djeluje na određenom području. U ovom slučaju to je LD Mursa i mogu reći da smo ogorčeni", dodao je Stanušić.

Uginule ptice i u centru grada

Prije mjesec dana u gradu je bilo prizora uginulih vrana. Konkretno, u Parku kralja Petra Krešimira IV. pronađene su uginule ptice, a jedna je Osječanka i u ponedjeljak snimila uginule vrane u Perivoju kralja Tomislava.

Prizor koji je zatekla u šetnji, kaže, sablaznio ju je jer je velik broj vrana ležao po cijelome parku i kaže kako bi za to nedjelo netko trebao odgovarati.

"Cijeli je Perivoj kralja Tomislava prepun uginulih vrana! Ne samo da je to ružan prizor, nego ima pasa koje privlače uginule ptice pa ih čupaju i razbacuju uokolo. Ovo je doista jezivo i nedopustivo u samom centru grada", zaključila je Osječanka.

Aktualno Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća +0 Premijer Plenković i ministar Ćorić u posjeti ugroženom području (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene