Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebački SDP

Jelušić poručio članstvu: U nedjelju pokažite ozbiljnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Ivo Jelušić poručio je članstvu da u nedjelju, kada će birati predsjednika, pokaže ozbiljnost te razlikuje obećanja o tome da SDP može bolje, što je predizborni slogan njegova protukandidata Davora Bernadića, i činjenice da je on u zadnjih šest mjeseci SDP u Zagrebu već učinio boljim.

'Birači SDP-a u nedjelju trebaju birati između obećanja da 'možemo bolje' i ostvarenog i dokazanog da je već bolje', izjavio je Jelušić na konferenciji za novinare. 'Umjesto obećanja umotanih u finu ambalažu, čiji se sadržaj tek treba vidjeti, sadržaj onoga što ja radim i govorim već se vidi i na ponos je SDP-a', dodao je. Od članstva je zatražio da mu u nedjelju iskaže povjerenje za nastavak pozitivnih promjena u zagrebačkom SDP-u, 'za pobjednički i jaki SDP koji je već zaživio'. 'SDP je ozbiljna stranka, ozbiljna su vremena i u gradu i u državi, i očekujem da članstvo pokaže ozbiljnost', naglasio je Jelušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ i HSS nisu glasovali za smjenu Smijenjen Bandić, Jelušić šef skupštine Holdinga Slika nije dostupna Holding bez novca? Bandić o Holdingu: Neka ne pričaju nego neka rade

>> Bernardić: Bandić je imao utjecaj na svakog člana SDP-a

Ustvrdio je da je zagrebački SDP u zadnjih šest mjeseci, koliko mu je privremeno na čelu, drugačiji i bolji, puno demokratičniji i uspješniji nego što je bio dok je njime vladao Milan Bandić, te da nije donio ni jednu odluku zbog koje bi se sramio i morao ispričavati. 'Pokazao sam da se stranka može voditi odgovorno, a tako želim i nastaviti', poručio je Jelušić, a kao svoj doprinos vidi i uspostavu jedinstva između zagrebačke organizacije i SDP-ove središnjice, koje u zadnjih deset godina, rekao je, nije postojalo. Pokazao je, dodaje, i stranačku dosljednost, hrabrost i beskompromisnost, da mu je stranka ispred osobnih interesa. 'Kada sam stao na čelo stranke i izbornog stožera Ive Josipovića za Zagreb pokazao sam da znam ujediniti stranku, da je znam voditi i pobjeđivati, a tako želim nastaviti i dalje', kazao je.

Jelušić je odbacio nagađanja u javnosti o povlačenju iz politike izgubi li izbore, kao i prigovore, pa i stranačkih kolega, jer je nakon Bandićeva izlaska iz SDP-a ostao na dužnosti zagrebačkog dogradonačelnika. 'Ostao sam jer je stranka to od mene tražila. Htio sam se povući i prije i poslije (predsjedničkih) izbora, ali je SDP tražio da ostanem', poručio je. Jelušić je potvrdio da Jurica Meić više nije predsjednik gradske izborne komisije, nakon što je otkriveno da je na Facebooku otvoreno stao na njegovu (Jelušićevu) stranu. I sam je, kaže, Meiću rekao kako bi najbolje bilo da više, zbog narušavanja neutralnosti, ne vodi izbornu komisiju, ali i naglasio da su neki članovi komisije viđeni na skupovima drugih kandidata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene