Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Holding bez novca?

Bandić o Holdingu: Neka ne pričaju nego neka rade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogradonačelnik Zagreba izjavio je da Grad Zagreb više nema novca, pokušava se zadužiti kod banaka, a da komunalije 2010. godine idu gore.

Kad je to čuo, gradonačelnik mu je poručio neka ne daje intervjue nego neka radi. A da se valjda treba pitati njega kao najupućenijeg. On, naravno, kaže da je sve u najboljem redu. 'Ali ovo je skupo, skupo tijesto, ovo nije u skladu s recesijskim mjerama, vidi se da u Istri nema recesije', komentirao je u šetnji danas Milan Bandić. Zato je sve manje u Zagrebu, a sve više u Hrvatskoj. Zagrebački holding navodno nema više ni kune na računu. Tražili su pozajmicu od 20 milijuna eura, ali nijedna banka ne želi im dati kredit.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Slika nije dostupna Burna raprava na Gradskoj skupštini Bandić: Do jeseni će se riješiti prava agencijskih radnika u Holdingu

'Mogu samo reći da Zagrebački holding i Grad Zagreb stoje dobro, inače sam ja najinformiraniji, a mojim kolegama preporučam da malo više rade, a manje daju intervjue i bit će još bolje', rekao je Bandić. A preporuke sluša kolega predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović, pa o poslovanju tvrtke danas nije htio pričati. A šutio je danas i bio poslušniji nego jučer i dogradonačelnik Ivo Jelušić, koji je priznao da Grad Holdingu nije platio 800 milijuna kuna za besplatnu gradsku vožnju većine Zagrepčana.  A ni 640 milijuna kuna za upravljanje sportskim objektima. Stanove u Sopnici Jelkovec nisu prodali, a i IGH im duguje 290 milijuna kuna za Zagrepčanku. No, Holding je ove godine zaposlio 400 novih ljudi i povisio si plaće. Pa je kao samopomoć trebalo rastegnuti parkirne zone. O navodnom predbankrotnom stanju Holdinga Gradsku skupštinu nitko nije izvijestio.

'Vjerojatno će eskalirati cijene u 2010., makar moram napomenuti da su te cijene komunalnih usluga već jako visoke jer građani Zagreba vodu plaćaju više nego struju i to je neki defekt i to bi trebalo dobro analizirati', kaže potpredsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden. A gradonačelnika nitko neće smjeti analizirati jer bi si do tada već mogao osigurati predsjednički imunitet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene