Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ i HSS nisu glasovali za smjenu

Smijenjen Bandić, Jelušić šef skupštine Holdinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Milan Bandić svakoga dana sve više gubi vlast a vrhunac je nastupio danas u Gradskoj skupštini.

Predvođeni SDP-om, zastupnici Gradske skupštine smijenili su Milana Bandića s mjesta predsjednika skupštine Holdinga i na mjesto predsjednika izglasali Ivu Jelušića.

Pročitajte i ovo Žrtva s Jakuševca - 3 Za Dnevnik Nove TV Potresna ispovijest radnika stradalog na Jakuševcu: "Kad sam vidio da kolega nema ruku, onesvijestio sam se. Dolje više neću moći nikada" Slika nije dostupna Burna raprava na Gradskoj skupštini Bandić: Do jeseni će se riješiti prava agencijskih radnika u Holdingu

Za smjenu Bandića glasovali su svi klubovi zastupnika u Gradskoj skupštini osim petero zastupnika HDZ-a i HSS-a koji su bili suzdržani. U trenucima dok su odlučivali o njegovoj smjeni gradonačelnik Milan Bandić nije bio prisutan.

>> Bandić: Zagreb nije moj privatni grad niti Varšavska moja investicija

Treba biti trijezan kada je brod šupalj i tone te uvesti mjere štednje dok se nešto još može uštedjet', odgovorio je Bandić danas na sjednici Gradske skupštine na upit Jasena Mesića (HDZ) o gradskim financijama i manjku u proračunu. 'Da smo bogati kao Dubai ne bismo mogli isfinancirati ono što je gradu oduzeto politikom Vlade, ali ću inzistirati da se kvaliteta javnih usluga ne smanjuje', kazao je Bandić. Također je istaknuo kako će se truditi da za manje novca Gradska uprava napravi bolji posao iako je u Zagrebačkom holdingu 25 posto viška ljudi i troši se puno novca, a on nad time nema kontrolu. 'Ako to ne uspijem abdicirat ću', kazao je Bandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene