Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jelena Lončar nova ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je sestru Jelenu Lončar ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Jelena Lončar do sada je bila v.d. ravnateljice, a službu ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije preuzet će 1. veljače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Molba za pomoć Caritas poziva na sudjelovanje u projektu 'Socijalna košarica' Slika nije dostupna Pronevjerila 5,7 milijuna kuna Brajša proglašena krivom i kažnjena s 11 mjeseci zatvora

Sestra Lončar rođena je 1976. u Splitu i članica je Školskih sestara franjevka Splitske provincije. Prve redovničke zavjete položila je u Lovretu 1997., a zatim dolazi u redovničku zajednicu u Zagrebu gdje radi u dječjem vrtiću "Jordanovac" te polazi Studijski centar socijalnog rada koji završava 2003.

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 2004. stekavši zvanje diplomiranog teologa. Iste godine počinje raditi kao socijalni radnik - vježbenik u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i to u Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Bl. Alojzija Stepinca" u Brezovici.

Članicom Povjerenstva za kanonsku vizitaciju u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, predvođenu pomoćnim zagrebačkim biskupom msgr. Valentinom Pozaićem, postaje 2005., a od 2006. članica je županijskog tima za potporu udomiteljstvu pri Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

Nakon završetka kanonske vizitacije u Caritasu preuzima dužnost voditeljice socijalne skrbi, a u studenome je nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenuje vršiteljicom dužnosti ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene