Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jelena Brajša, bivša ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, osuđena je na 11 mjeseci zatvora na četiri godine uvjetno, zbog zloporabe položaja i ovlasti.


Jelena Brajša proglašena je krivom što je od 2001. do 2004. godine za vrijeme dok je obavljala posao ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, zlorabila položaj. Općinski sud u Zagrebu odlučio je i da će Caritasu biti oduzeto 5.7 milijuna kuna koja je protupravno stekao.

>>Jelena Brajša utajila 5,7 milijuna kuna

Vezani članci Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Horvatinčić izbjegavao rizik pritvora? Dan prije izricanja presude za nesreću na moru odletio u Njemačku Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Pravna stručnjakinja za Dnevnik Nove TV otkrila što treba promijeniti da se ubrzaju sudski procesi koji traju godinama

Brajša je uz zloporabljenje položaja proglašena krivom što je u cilju pribavljanja materijalne dobiti za Caritas, za zaposlenike nije plaća doprinoseza mirovnisko, invalidsko, zdravstveno osiguranje i doprinose za zapošljavanje. Brajša nije plaćala ni doprinose s osnove poreza i prireza na dohodak od nesamostalnog rada.