Obavijesti Pretražite Navigacija
Van životne opasnosti

Dobre vijesti iz Klaićeve: Beba koju je izgrizla argentinska doga stabilno je i više nije na intenzivnoj njezi

Beba u krevetiću, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)
Beba u krevetiću, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Foto: Sanjin Struki?/Pixsell
Beba koju je izgrizla argentinska doga nanijevši joj po život opasne ozljede mozga, nakon nekoliko operacija i stalne skrbi na intenzivnoj njezi u Dječjoj klinici u Klaićevoj ulici u Zagrebu, napokon je izvan životne opasnosti te samostalno jede. Uz nju se ne odvija njezina majka.

"Nije više u intenzivnoj njezi, s majkom je na običnom odjelu. Spontano se hrani i sve vitalne funkcije potpuno su u redu. Međutim, traje intenzivna neuropedijatrijska dijagnostika da bi se mogla napraviti rehabilitacija eventualnih neuroloških deficita s obzirom na teške ozljede mozga, pa da se onda vidi što i koje funkcije su ozlijeđene", rekao je za DNEVNIK.hr dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje klinike u Klaićevoj. 

Pročitajte i ovo Napad na Šebekino - 4 Ima ozlijeđenih Ukrajina ponovo granatira Rusiju: "Oštećeni su krovovi zgrade, kuća i škola..." Slika nije dostupna Svađa rezultirala metcima VIDEO Panika na popularnoj lokaciji u Hollywoodu: U pucnjavi ozlijeđeno i jednogodišnje dijete

Bebin je mozak oštećen i za prognoze je još prerano. 

"Mi se nadamo da s obzirom na ranu dob i plastičnost mozga, u smislu kompenzacije nekih stvari, da će biti dobro, ali teško mi je kalkulirati dok ne napravimo dijagnostiku koja se trenutno provodi. Kada se utvrde neurološki deficiti zbog ozljede mozga, možemo krenuti u ciljanu rehabilitaciju", objasnio je. 

"Ona je trenutno stabilno i to je poboljšanje, nije više životno ugrožena", zaključio je dr. Roić. 

Podsjetimo, 22. ožujka argentinska doga u vlasništvu roditelja jednomjesečne djevojčice izgrizla je dijete i nanijela mu teške ozljede glave.

Zbog sumnje u povredu djetetovih prava policija je prijavila 45-godišnjeg oca djeteta, ujedno i vlasnika psa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene