Beba u krevetiću, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)
Beba u krevetiću, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Foto: Sanjin Struki?/Pixsell

Beba koju je izgrizla argentinska doga nanijevši joj po život opasne ozljede mozga, nakon nekoliko operacija i stalne skrbi na intenzivnoj njezi u Dječjoj klinici u Klaićevoj ulici u Zagrebu, napokon je izvan životne opasnosti te samostalno jede. Uz nju se ne odvija njezina majka.


"Nije više u intenzivnoj njezi, s majkom je na običnom odjelu. Spontano se hrani i sve vitalne funkcije potpuno su u redu. Međutim, traje intenzivna neuropedijatrijska dijagnostika da bi se mogla napraviti rehabilitacija eventualnih neuroloških deficita s obzirom na teške ozljede mozga, pa da se onda vidi što i koje funkcije su ozlijeđene", rekao je za DNEVNIK.hr dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje klinike u Klaićevoj. 

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Dječak pištoljem ubio troje djece i ženu, teško ozlijedio još jednu osobu Jenna Dewan i Steve Kazee (Foto: Profimedia) Mislili su da se neće oporaviti od razvoda, a ona godinu dana kasnije čeka dijete s drugim

Bebin je mozak oštećen i za prognoze je još prerano. 

"Mi se nadamo da s obzirom na ranu dob i plastičnost mozga, u smislu kompenzacije nekih stvari, da će biti dobro, ali teško mi je kalkulirati dok ne napravimo dijagnostiku koja se trenutno provodi. Kada se utvrde neurološki deficiti zbog ozljede mozga, možemo krenuti u ciljanu rehabilitaciju", objasnio je. 

"Ona je trenutno stabilno i to je poboljšanje, nije više životno ugrožena", zaključio je dr. Roić. 

Podsjetimo, 22. ožujka argentinska doga u vlasništvu roditelja jednomjesečne djevojčice izgrizla je dijete i nanijela mu teške ozljede glave.

Zbog sumnje u povredu djetetovih prava policija je prijavila 45-godišnjeg oca djeteta, ujedno i vlasnika psa.