Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Građani u jednoj pulskoj pekarnici mogu po povoljnim cijenama kupiti kruh i ostale pekarske proizvode koji su pečeni dan ranije.


Jedna pulska pekarnica u sklopu tržnice dosjetila se prije nekoliko godina odlične ideje kako bi pomogla građanima slabijeg imovinskog statusa.

Naime, u toj pekarnici moguće je kupiti kruh koji je pečen dan ranije, kao i ostale pekarske proizvode, po sniženoj cijeni.

Tako građani imaju priliku kupiti dva kruha "od jučer" za sedam kuna, a slična cijena je i za druge pekarske proizvode.

"Moj pokojni muž toga se dosjetio, a ja sam ideju zadržala u praksi, ima tome dugi niz godina", rekla je vlasnica pekarnice te dodala da bi bilo dobro kada bi ovakvu ideju usvojile i druge pekarnice, piše Glas Istre. 

A s obzirom na to da cijene divljaju u nebo, spomenuti kruh i peciva prodaju se u velikoj količini.

Supermarket - 1 Ministarstvo gospodarstva odlučilo dokad će cijene hrane ostati zamrznute

Provjereno: Inflacija - 5 Kako se Hrvati čuvaju od inflacije i pripremaju za novu valutu? "Kada posjedujete taj plemeniti metal, ne ovisite o nikome"

"Kruh - ruža kod nas inače košta devet kuna, a pakirana dva takva kruha sutradan bit će sedam. Sve što nam ostane, pakirano po dva, bez obzira na cijenu u redovnoj prodaji, prodajemo po sedam kuna i tako nam je lakše. Rijetko nam ostaje tih proizvoda, uglavnom se sve proda", rekla je vlasnica.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju