Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji u strahu

Novi šokantni slučajevi nasilja bande koja u centru Zagreba napada maloljetnike: Jednu djevojku je gušio, drugoj je šakom razbio usnicu

Aktualno Galerija Napadi na Trgu - 7 Napadi na Trgu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Napadi na Trgu - 6 Napadi na Trgu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Napadi na Trgu - 5 Napadi na Trgu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Napadi na Trgu - 4 Napadi na Trgu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Napadi na Trgu - 3 Galerija 1/8 >>
Nakon priloga Dnevnika Nove TV u četvrtak o maloljetničkoj skupini koja prijeti nožem i iznuđuje djecu po glavnom zagrebačkom trgu, javili su se brojni roditelji sa svojim pričama. Nažalost, nekima su djeca i ozbiljno ozlijeđena.

Novi slučajevi nasilja s Trga bana Jelačića u Zagrebu izlaze na vidjelo. Maloljetnik iz skupine koja inače iznuđuje novac, maltretirao je grupu djevojaka, jednu je gušio, a jednoj je šakom razbio usnicu.

"Ostali koji su bili oko nje koji su priskočili u pomoć ispričali su da oni dolaze u isto vrijeme između 18 i 19 sati na trg i da je to sve ista skupina", rekla je majka djevojčice.

Majka ih nije morala dugo tražiti.

"Ja sam ih poslikala kao dokaz, tada je krenuo s njihove strane verbalni napad na mene", dodala je majka.

Pročitajte i ovo Intervencija Hitne pomoći na požarište Išli pomoći vatrogascu VIDEO Hitna pomoć probijala se kroz pakleni plamen: Objavili snimku s požara u Dalmaciji

Otišle su u prvu policijsku postaju, da bi tamo srele još žrtava.

"U tome momentu iza mojih leđa su došla dva tinejdžera sa svojom majkom i jedan od njih me zamolio ako mogu povećati sliku na kojoj je prepoznao svog napadača koji ga je opljačkao, nakon toga ja s kćeri odlazim u Klaićevu bolnicu na šivanje", poručila je.

"Tako je, 7.7. u kasnim večernjim satima u objedinjeni hitni prijem zaprimljeno je malodobno dijete djevojka od 16 godina koja je od nepoznate osobe koja je navodno na Trgu bana Jelačića zaprimila udarac u glavu i naravno rana je zbrinuta", izjavio je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

"Apeliram na sve roditelje koji prepoznaju svoje dijete kao potencijalnog napadača molim vas razgovarajte sa njima i poduzmite nešto. Ovo nije primjereno ponašanje Zagreb više nije siguran grad", istaknula je majka. 

Policija će uskoro poduzeti radnje.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV, Barbare Golje o tome je li osam napadača kao što majka tvrdi Nikolina Grubišić Požar, voditeljica odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke odgovorila je da ne žele precizirati i da nisu sigurni jer bi htjeli sve provjeriti te da se većina u toj grupi nalaze kao promatrači.

"Ukoliko oni imaju više od 14 godina znači radi se o kazneno odgovornoj djeci onda smo u prilici da podnesemo kaznenu prijavu, ukoliko su mlađi od 14 godina također se izvještava državno odvjetništvo, ali budući su kazneno neodgovorna djeca onda protivi njih ne može ići sankcija nego neke mjere najčešće u okviru zavoda za socijalni rad", napomenula je Grubišić Požar, voditeljica odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke. 

Pročitajte i ovo Ilustracija NASTAVLJAJU SE IZVIDI Stigli su nalazi obdukcije djevojčice preminule u Medulinu

Na pitanje reporterke o tome je li potreban sustavan odlazak stručnim osobama te kako se resocijalizacija odvija Grubišić Požar je odgovorila: "To može biti neka mjera od javljanja socijalnoj radnici, može se uvidjeti uzrok ponašanja takvog djeteta, biti poslano na određeni tretman."

Ako se utvrdi da je asocijalnom ponašanju uzrok roditeljska nebriga, kazneno bi mogli odgovarati roditelji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene