Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janjik podmitila Šostara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Janjik tvrdi da je Šostaru dala 25 tisuća eura vrijednu sliku jer je od njega trebala pomoć da nađe novi posao. Željela je postati glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića ili Zagrebačkog holdinga, a Šostar joj je, tvrdi ona, obećao pomoć.

U tri tjedna tri afere, a u svakoj od njih - bračni par Janjik. Ante Janjik (50), kuhar, i Violeta Janjik (40), zvana Vitka, kozmetičarka, prvi su put dobili veći publicitet usred afere zagrebačkog pročelnika Zvonimira Šostara, snimljenog sa striptizetom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradonačelnik u obrani interesa grada Bandić: Projekt 'Cvjetni' od javnog interesa za Zagreb Slika nije dostupna Video: Bandić zabranio Šostaru da odgovori na pitanje o Vrbanima

Janjikove je Šostar optužio da su fotografije poslali novinarima kako bi mu se osvetili. U isto su se vrijeme Janjikovi preko novina prepucavali s voditeljima striptiz-bara Princess jer je taj klub u prostoru koji je njihovo vlasništvo.

Nekako je u isto vrijeme izašao na vidjelo i sudski spor obitelji Janjik s bivšom glasnogovornicom predsjednika Stipe Mesića, Vjerom Šuman, zbog neriješenih vlasničkih odnosa oko ljetnikovca Cvijete Zuzorić pokraj Dubrovnika.

I u aferi Rovinjsko sunce, gdje je voditeljica tog svratišta za zlostavljane žene, Nevenka Mesić, bila optužena da je zanemarivala svoje štićenice, opet se pojavljuje Violeta Janjik, koja je dio spornog ljetnikovca iz spora s Vjerom Šuman dala na korištenje svojoj prijateljici Nevenki Mesić, navodno za potrebe Rovinjskog sunca.

Neki od oštećenih pristali su svoju priču ispričati pod imenom i prezimenom, drugi su zbog sigurnosti tražili zaštitu identiteta, a ima i onih koji, zbog straha ili srama, nisu željeli javno iznijeti svoje iskustvo s Janjikovima.

Prvi se put za Janjikove čulo prije pet godina kada se Violeta, tada prijateljica Mesićeve glasnogovornice Vjere Šuman, navodno našla u društvu predsjednika. Zatim se o njoj i njezinu mužu pisalo u kontekstu zatvaranja striptiz-bara u središtu Zagreba. U isto se vrijeme rasplamsala i afera sa Šostarom i fotografijama koje su, pretpostavlja se, snimili upravo Janjikovi. Nakon toga Violeta je pisala Bandiću da smijeni Šostara. Novinarima postaje sve zanimljivija pa na vidjelo dolaze i ostale afere u kojima se spominje ta obitelj. 

Na vidjelo izlazi i priča o tome da su umirovljenu obrtnicu iz Zagreba navodno prevarili za dvije nekretnine. Nadalje, doznaje se da se već udružilo desetak građana koji zbog sličnih problema s nekretninama i obrtima pripremaju zajedničku tužbu protiv Violete Janjik. Bivša žena Ante Janjika optužuje Violetu da se predstavlja kao majka njezina sina i opisuje je kao osobu spremnu na sve što joj se predbacuje. Violeta, međutim, sve to odbacuje.

Supružnici Janjik i dalje, primjerice, tvrde da oni nisu poslali Šostarove fotografije u javnost, ali su ga zato, kaže Violeta, prijavili. 

'Znate zašto sam ga prijavila? Jer sam mu dala sliku koju sam dobila u nasljeđe od tete koju sam uzdržavala. (...) Bila je to slika Johana Schrolla i imala je certifikat iz 1903. godine. Kako je suprug znao da je Šostar kolekcionar, zamolio ga je da provjeri njezinu vrijednost. Ne sjećam se da nas je Šostar ikada obavijestio o tome koliko vrijedi. No, doznala sam da je riječ o otprilike 25 tisuća eura' rekla je Violeta Janjik.

Sliku je, tvrdi, dala Šostaru jer je od njega trebala pomoć da nađe novi posao. Željela je postati glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića ili Zagrebačkog holdinga, a Šostar joj je, tvrdi ona, obećao pomoć.

'Doveo me Bandiću jer me gradonačelnik htio upoznati. Doznao je da pišem govore za njegove suradnike pa su smatrali da bih im možda mogla pomoći', prisjetila se Violeta Janjik. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene