Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Okučanima je, upitan za mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a, odgovorio kako je HDZ vladajuća stranka u zemlji i ima većinu sa 77 saborskih zastupnika, te smatra kako nema nikakvog razloga za stvaranje ozračja mogućih prijevremenih izbora.

Galerija


"Nema potrebe za velikom koalicijom. Imamo naše koalicijske partnere s kojima želimo dovršiti ovaj mandat čineći nužno da bi naše gospodarstvo išlo naprijed, što bolje iskoristili članstvo u EU, zaustavili iseljavanje te da bi se počeli vraćati ljudi u Hrvatsku", naglasio je Jandroković u prigodi obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" u Okučanima gdje je cijeli državni vrh došao još jednom odati počast poginulim hrvatskim vojnicima, policajcima i braniteljima te zahvalnost njihovim obiteljima na svemu što su učinili za Hrvatsku.

Vezani članci Andrej Plenković i Krešo Beljak Zaiskrilo između Beljaka i premijera: "Znate li da je Jandroković osobu prijavio za prijetnje jer ga je nazvala Njonjo? Pa mene pola države zove Pajser" Gordan Jandroković Jandroković oštro opleo po Milanoviću: "On spada u kategoriju zločestih klauna iz horor filmova. Neki ga se boje, a nekima je smiješan"

"Imamo toliko stvari o kojima moramo voditi računa da nam bilo kakva politička prestrojavanja ili politička nestabilnost ne trebaju", istaknuo je Jandroković upitan o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a.

Smatra kako sada netko želi stvoriti dojam i ozračje da će biti prijevremenih izbora – za što, kaže, nema nikakvog razloga.

Stier neće biti isključen

Upitan hoće li na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a doći do isključivanja političkog tajnika Davora Ive Stiera, odgovorio je da se to neće dogoditi.

"Neće biti nikakvog isključivanja". Dodao je da se sutra održava redovita sjednicu Predsjedništva te pripreme za Središnji odbor i Izvještajni sabor HDZ-a.