Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velike štete od suše mogu se izbjeći jedino kvalitetnim sustavom navodnjavanja, rekao je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ocjenjujući da se dosad s tim u vezi nije radilo dostatno.


'Sustavi za navodnjavanje su jedini koji mogu prevenirati priču o velikim štetama koje nastaju sušama. Do sada se nije radilo dostatno, u idućem razdbolju u navodnjavanju moramo napraviti veliki dodatni iskorak', rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odgovarajući na novinarsko pitanje prati li stanje s kojim se susreću istarski poljoprivrednici zbog suše i redukcije vode. Odgovorio je kako prati ne samo u Istri, nego u cijeloj Hrvatskoj.

>> I ministar Jakovina zadovoljan žetvom pšenice

Vezani članci Šteta u voćnjacima od mraza Hladnoća i mraz uništili voćarima berbu, neke županije objavile elementarnu nepogodu: "Bit će jako velika nestašica" Slika nije dostupna Rijeci Po zbog suše prijeti skraćivanje za 100 kilometara

'Naravno da pratimo stanje s obzirom na to da je poljoprivreda tvornica pod vedrim nebom i na to ne možemo puno utjecati' rekao je ministar ističući kako tu mogu pomoći jedino sustavi za navodnjavanje.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je danas poslijepodne farmu 'Bio Adria' u Čepiću na Labinštini čije je skladište stočne hrane izgorjelo noćas u velikom požaru. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.