Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velike štete od suše mogu se izbjeći jedino kvalitetnim sustavom navodnjavanja, rekao je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ocjenjujući da se dosad s tim u vezi nije radilo dostatno.


'Sustavi za navodnjavanje su jedini koji mogu prevenirati priču o velikim štetama koje nastaju sušama. Do sada se nije radilo dostatno, u idućem razdbolju u navodnjavanju moramo napraviti veliki dodatni iskorak', rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odgovarajući na novinarsko pitanje prati li stanje s kojim se susreću istarski poljoprivrednici zbog suše i redukcije vode. Odgovorio je kako prati ne samo u Istri, nego u cijeloj Hrvatskoj.

>> I ministar Jakovina zadovoljan žetvom pšenice

Vezani članci Slika nije dostupna Sustav navodnjavanja može nas spasiti od suše! Slika nije dostupna Rijeci Po zbog suše prijeti skraćivanje za 100 kilometara

'Naravno da pratimo stanje s obzirom na to da je poljoprivreda tvornica pod vedrim nebom i na to ne možemo puno utjecati' rekao je ministar ističući kako tu mogu pomoći jedino sustavi za navodnjavanje.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je danas poslijepodne farmu 'Bio Adria' u Čepiću na Labinštini čije je skladište stočne hrane izgorjelo noćas u velikom požaru. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.