Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci trljaju ruke

I ministar Jakovina zadovoljan žetvom pšenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izrazio je danas u Županji zadovoljstvo rezultatima žetve pšenice, koja je pri završetku u Slavoniji i Baranji, rekavši kako se očekuje da će pšenice biti dovoljno za domaće potrebe, a procjenjuje se kako će između 150.000 i 175.00 tona pšenice biti tržni višak.

Po njegovim riječima, prosječni prinos u žetvi iznositi će oko 4,5 tone po hektaru, čime su u ministarstvu, kako je kazao, uvjetno zadovoljni s obzirom na vremenske prilike i slabija ulaganja u tehnološki proces. Također je ukazao na potrebu tiješnje suradnje instituta s proizvođačima kako bi se u potpunosti otklonila mogućnost sjetve nekvalitetnih sorti pšenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška selu Predsjednicu impresionirao kombajn od 300.000 eura Slika nije dostupna Blokirali nove prometnice Seljaci najavili: Naše supruge kreću PJEŠICE za Zagreb!

'Mislim da proizvođači i otkupljivači mogu biti zadovoljni jer je pšenica visoke kvalitete, i cijena je zadovoljavajuća, a sama žetva prolazi bez elementarnih nepogoda' poručio je dodajući kako 'institut skladišnice koji će ove godine dobro funkcionirati, daje mogućnost proizvođačima da odluče hoće li pšenicu tržiti sada ili kasnije'.

>> VIDEO: Slavonski seljaci trljaju ruke!

Na pitanje novinara o suši i velikim vrućinama te njihovom utjecaju na poljoprivredne kulture, Jakovina je kazao kako stručne službe prate stanje usjeva te još uvijek nije alarmantna situacija i ne bi trebalo biti većih šteta na usjevima.

Tihomir Jakovina u Županji je bio nazočan tradicijskoj manifestaciji 'Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene