Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jakovčić: IDS samo s vladom lijevog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić danas je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića izvijestio kako će trojica IDS-ovaca biti sastavni dio parlamentarne većine (77 zastupnika) samo ako se formira vlada lijevog centra.

"Ako do toga ne dođe, IDS će i dalje biti u oporbi, gdje se isto dobro snalazi", rekao je Jakovčić novinarima u Uredu predsjednika.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

Upitan kako komentira situaciju oko ZERP-a, ocijenio je kako je cijela priča krenula potpuno krivo, jer se trenirao nacionalni ponos umjesto da se govorilo o ekologiji i ribarstvu.

"Zbog toga krivog pristupa izazvali smo slične reakcije u Sloveniji i Italiji, a da se u stručnim krugovima govorilo o ekologiji i ribarstvu stvari bi bile puno pozitivnije, s više saveznika i prijatelja", rekao je.

Smatra da će ZERP biti proglašen 1. siječnja 2008., da druga opcija nije moguća te da je na Hrvatskoj da s partnerima u EU dogovori način njegove provedbe.

Uvjeren je da zbog proglašenja ZERP-a neće doći do blokade pregovora o ulasku Hrvatske u EU, eventualno do usporenja tog procesa. Bilo to šest mjeseci ili godinu prije ili kasnije ništa se dramatično ne mijenja, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene