Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić danas je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića izvijestio kako će trojica IDS-ovaca biti sastavni dio parlamentarne većine (77 zastupnika) samo ako se formira vlada lijevog centra.


"Ako do toga ne dođe, IDS će i dalje biti u oporbi, gdje se isto dobro snalazi", rekao je Jakovčić novinarima u Uredu predsjednika.

Vezani članci Slika nije dostupna Analiza Mislava Bage: Novu Vladu imat ćemo vjerojatno 15. listopada Slika nije dostupna Petrov iznenadio postupkom, Karamarko: Bilo bi sjajno ići s MOST-om

Upitan kako komentira situaciju oko ZERP-a, ocijenio je kako je cijela priča krenula potpuno krivo, jer se trenirao nacionalni ponos umjesto da se govorilo o ekologiji i ribarstvu.

"Zbog toga krivog pristupa izazvali smo slične reakcije u Sloveniji i Italiji, a da se u stručnim krugovima govorilo o ekologiji i ribarstvu stvari bi bile puno pozitivnije, s više saveznika i prijatelja", rekao je.

Smatra da će ZERP biti proglašen 1. siječnja 2008., da druga opcija nije moguća te da je na Hrvatskoj da s partnerima u EU dogovori način njegove provedbe.

Uvjeren je da zbog proglašenja ZERP-a neće doći do blokade pregovora o ulasku Hrvatske u EU, eventualno do usporenja tog procesa. Bilo to šest mjeseci ili godinu prije ili kasnije ništa se dramatično ne mijenja, dodao je.