Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Luke Bebića

DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Jadranka Kosor priprema tužbu za klevetu protiv Ive Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša premijerka angažirala je odvjetnika Veljka Miljevića.

Dnevnik Nove TV doznaje kako Jadranka Kosor priprema tužbu za klevetu protiv Ive Sanadera i Luke Bebića. Bivša premijerka tužit će ih, navodno, zbog njihovih medijskih istupa u kojima su je teretili da je od bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića tražila kazneni progon bivšeg premijera. Zbog toga je angažirala odvjetnika Veljka Miljevića.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Ono što je govorio godinama, Ivo Sanader ponovio je čim je izašao na slobodu.

'Izbacili me iz stranke, sazvali Bajića tadašnja predsjednica Vlade, pozvala Bajića i naredila mu moj kazneni progon. On je to morao poslušati jer je za mjesec dana mu isticao mandat', rekao je 25. studenog prošle godine.

'Ma daj Andrija, što sam rekao tada, to stoji i danas, nema razloga bilo što da mijenjam', odgovorio je na pitanje Andrije Jarka misli li i sada da je gospođa Kosor najodgovornija za njegov kazneni progon.

I danas se brani na isti način.

'Tu je dobio nalog od gospođe Kosor da me politički eliminira na način da se protiv mene pokrene kazneni progon', rekao je na sudu Ivo Sanader.

Njegova nasljednica u premijerskoj fotelji sve uporno demantira.

'Samo neka on iznosi što je moguće više optužbi koje će mu, kako on vjeruje, pomoći', odgovorila je na pitanje je li to za privatnu tužnu i razmišlja li o njoj.

Ipak, kako doznajemo, Kosor priprema tužbu protiv Sanadera, ali i protiv bivšeg predsjednika Sabora Luke Bebića zbog sličnih tvrdnji u medijima. Za to je angažirala odvjetnika Veljka Miljevića. No, to ne želi potvrditi ni demantirati.

'Ja sam vam odgovorila na sva relevantna pitanja', odgovorila je na pitanje je li istina da je angažirala odvjetnika i da priprema tužbu protiv Sanadera.

Karamarko: Pitajte Kosor kakvi nju kompleksi muče

Ponavlja da je na sastanku bio i tadašnji ministar unutarnjih poslova.

'Zbog čega nikad ne spominjete da je na sastanku u Banskim dvorima s gosp. Bajićem i s gospođom Kosor bio i Tomislav Karamarko?, pitanje je koje smo postavili Sanaderu.

'Sasvim je regularna situacija hoće li neki ministar bit s premijerkom ili ne, ali nije regularna situacija ako dođe državni odvjetnik bit koji je po Hrvatskom ustavu nezavisno i samostalno tijelo', odgovorio je Sanader.

Šef HDZ-a od svega se ograđuje.

'A dajte to nju pitajte kakvi nju kompleksi muče i opterećenja, ja sam taj period rekao bih, neću reći, zaboravio, znam da smo sve radili po zakonu i kako je trebalo biti da je odrađeno, tadašnji MUP je bio na visini zadaće', rekao je šef HDZ-a.

'Ja mislim da je on zadnja osoba koja bi mogla govoriti o tuđim kompleksima', rekla je Kosor o Karamarku.

S nekadašnjom bliskom suradnicom, Ivo Sanader opet bi se mogao suočiti na sudu. Ovaj put zbog tužbe za klevetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene