Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanja Kapetanić, istaknuta novinarka, urednica i članica Hrvatskog novinarskog društva, iznenada je preminula jutros u Zagrebu u 48. godini života. Od 2007. godine bila je novinarka i urednica u Business.hr-u, a od 2003. članica Izvršnog odbora HND-a.


Sanja Kapetanić diplomirala je germanistiku i hispanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Novinarsku karijeru počela je na zagrebačkom Radiju 101 (1986-1987), bila je novinarka i urednica u Vjesniku te urednica Nedjeljnog vjesnika (1987-1995). Kratko je uređivala gospodarsku rubriku u Fokusu a u Vjesnik se vratila ponovno 2001. godine, nakon što je pet godina vodila Službu za informativnu djelatnost i odnose s javnošću Hrvatske gospodarske komore, te uređivala mjesečnik Hrvatsko gospodarstvo.

Vezani članci Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 3 HND osudio napade na prosvjedu: "Svu ljutnju, srdžbu i bijes usmjerili su prema novinarima" Ankica Tuđman Preminula Ankica Tuđman (96): Napustila školu i otišla u partizane, pisala Titu da spasi muža, a obilježila ju je velika afera

Sanja Kapetanić nagrađena je 1993. godine Zlatnim perom HND-a za najbolju reportažu.

Komemoracija istaknutoj novinarki bit će u ponedjeljak u 11 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva a pokop u utorak u 14 sati na gradskom groblju u Opatiji.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju