Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znamo za slučaj lažno prodanog aranžmana u vrijednosti čak 3200 eura, a tko zna koliko ih je još, kaže Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja.


Hrvatski zimmer frei na udaru je cyber-prevaranata! Lažno se predstavljaju gostima na internetu, prodaju odmor na Jadranu bez znanja vlasnika apartmana i predujam ili čak cijelu svotu spremaju u svoj džep. Zasad se zna za dvadesetak objekata obiteljskog smještaja u Novalji, a stižu dojave i s Malog Lošinja, Krka, Rijeke, sa splitskog područja...

Vezani članci Gradska skupština (Foto: Patrik Macek/Pixsell) Zagreb: Prihvaćena odluka o visini paušalnog poreza na području Zagreba - 350 kuna po krevetu! Apartman, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) (Neki) iznajmljivači u problemu: U Splitu žele udvostručiti porez, u Istri sve ostaje po starom

'Moj je suprug na internetu otkrio osobu koja "prodaje" apartmane na internetskim stranicama bez znanja i dozvole vlasnika. Predstavlja se ili kao vlasnik ili kao agent, kopirao je slike mnogih kuća u Novalji, Barbatima i drugim mjestima u okolici, a na jednoj takvoj stranici pronašli smo i vlastitu kuću', obavijestila je Zajednicu obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori šokirana iznajmljivačica s Paga.

VIDEO Dobra vijest za iznajmljivače i hotelijere

'Napisali smo mu upit s lažnog e-maila i tražili rezervaciju u vlastitoj kući. Namjerno smo htjeli termin, koji već imamo popunjen. Odgovor koji nam je poslao šokirao nas je. Odgovorio nam je potvrdno, poslao nam je još slika koje sam ja slikala i nudio nam da rezerviramo. Jedino je inzistirao da moramo novac pošaljemo unaprijed. Javili smo i policiji. Ustanovili smo da ista osoba ima dvadesetak stranica s oglasima kuća po cijeloj Hrvatskoj samo na jednom portalu, a sami smo za desetak kuća doznali kako vlasnici za njih ne znaju – opisala je iznajmljivačica. Ime koje se u ovoj priči pojavljuje je Vjeran Kralj. On zacijelo nije jedini, a to je jako loša reklama za naš turizam.

Oni najviše zarađuju u hrvatskom turizmu

'Preporučujemo svim vlasnicima smještaja da se oglašavaju imenom i prezimenom te brojem telefona, po mogućnosti i fotografijom vlasnika na službenim stranicama sustava turističkih zajednica. Mora se brzo reagirati. Već sad znamo za slučaj lažno prodanog aranžmana u vrijednosti čak 3200 eura', kaže Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook