Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelo kriznog tima

Plenković iza zatvorenih vrata imenovao ključnu osobu koja će brinuti da Hrvatska ne ostane bez plina

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Nera Simic/Cropix
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala Davora Filipovića predsjednikom Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske, a Ivicu Arara zamjenikom predsjednika.

Na čelo Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, a Ivicu Arara njegovim zamjenikom.

Ivo Milatić, Jurica Lovrinčević, Kristina Čelić, Željko Vrban, Vlado Vlašić, Goran Popović, Frane Barbarić, Marin Zovko, Boris Abramović, Hrvoje Krhen, Damir Pećušak i Dubravka Vlašić Pleše članovi su Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske.

Njihovi zamjenici u tom tijelu su Boris Makšijan, Nikola Vištica, Ivana Marković, Laslo Farkaš Višontai, Dario Čiček, Petar Sprčić, Hrvoje Šimović, Nenad Kukulj, Ivan Fugaš, Marija Glavašić i Ivana Penić.

Premijer Andrej Plenković ranije je najavio da će novi paket mjera za ublažavanje cijena energenata biti dovršen do sredine ožujka i donijet na vrijeme kako bi stupio na snagu početkom travnja.

Pročitajte i ovo Jennifer Granholm, američka ministrica - 2 U razgovoru s Markom Biočinom Američka ministrica energetike za Dnevnik Nove TV: ''Podržavamo sve što će Hrvatsku učiniti neovisnom od Rusije''

Pročitajte i ovo Poskupljuje plin: Ilustracija - 4 nikad kraja Od idućeg mjeseca plin bismo mogli plaćati puno više, Filipović: "Intenzivno radimo na novom paketu mjera"

"Mjere će se donijeti na vrijeme kao što su sve mjere koje smo u protekle tri godine donosili bile pravovremene, sveobuhvatne i primjerene izazovima. Dovršit će se sredinom ožujka, i bit će na snazi od 1. travnja", rekao je Plenković ogovarajući na pitanja novinara na marginama ministarskog sastanak u okviru IV. sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju (P-TECCP).

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene