Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priču donosi emisija "Tragovi"

Iza fasade uzorne kućanice krila se preljubnica željna bijega iz bračnih okova: Dramatične snimke ispitivanja ‘’fatalne plavuše’’

Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr)
Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +5 Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/10 >>
''Trebalo je izgledati kao da je moj suprug jednostavno zaspao…'', šokantno i bez emocija do najsitnijeg detalja Blanka je počela istinu o onome što se je dogodilo u obiteljskom stanu u kojem je živjela sa suprugom i djetetom.

Iako su prvi tragovi istražitelje upućivali prema tome kako je riječ o pljački koja je završila okrutnim ubojstvom – nakon provednog vještačenja počeo se slagati mozaik paklenog plana „fatalne plavuše.“

Pročitajte i ovo Zbog brutalnog ubojstva ubojica je zaradio nadimak slavonski mesar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pogledajte u Tragovima Bivšem dragovoljcu se izgubio svaki trag, no istražitelji su znali tko ima odgovore na sva pitanja Stravična priča o dva povezana nestanka u razmaku od deset godina (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Ekskluzivna ispovijest ucjenjivača Mislio je da se izvukao. A onda je policiju nazvao njegov sin...: Šokantni detalji zločina u okolici Zagreba

Naizgled jednostavna priča o slučajnoj smrti za vrijeme pljačke počela se komplicirati kada su istražitelji uočili nelogičnosti u iskazu supruge koja je zvala policiju. Iako su tragovi provale na vratima bili vidljivi i to je potvrđivalo njezinu priču, zrno sumnje istražiteljima je probudio nalaz patologa.

“Utvrđeno vrijeme smrti bilo je dosta prije dojave, ispalo je da je netko ušao u obiteljski stan, ubio muškarca, a supruga je tek nakon sat i pol zvala policiju” prisjeća se inspektor Mario Tešić.

Probudila se sumnja da je ubojstvo počinio netko od članova obitelja, a prvo svjetlo sumnje palo je upravo na suprugu.

''Velik broj rana koji je bio na pokojniku je upućivao da je to ipak djelo iz nekakvih niskih pobuda. Onaj tko provali, taj neće napraviti toliki broj rana. Taj će napraviti jednu ili dvije, usmrtiti i pobjeći, uzeti onog zbog čega je došao'', pojasnio je viši policijski inspektor Željko Vicković. Osim brojnih uboda, u ovom je slučaju bilo neobično i to što je navodni napadač koristio više različitih oružja kako bi nanio ozljede. Policiji je postalo vrlo jasno da je u napadu na ovog mušakarca sudjelovalo više ljudi.

Iako je supruga ubijenog oštro nijekala da ima ikakve veze sa smrću svog supruga, pa ga i optužila da ju je zlostavljao, policijski inspektori nisu povjerovali u njezinu priču. Nastavljajući istraživati više o supruzi, istražiteljima se otvorilo potpuno poglavlje - iza fasade uzorne kućanice skrivala se preljubnica željna strasti i bijega iz bračnih okova.

Samo tjedan dana prije ubojstva supruga Bore , ''fatalna plavuša'' zatečena je u šumarku s nepoznatim muškarcem za kojeg je prvo tvrdila da je njezin bratić. Nakon što joj je policijski narednik Milan Pilja postavio pitanje o navodnom bratiću, priča se raspala.

„Fatalna plavuša “ istražiteljima je otvorila dušu i do najsitnijih detalja počela pričati krvavi pohod koji je osmislila zajedno s ljubavnikom.

Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

''Ispričala je to dosta hladnokrvno, bez nekog posebnog pokazivanja emocija. Više je pokazivala bojazan za osobu koja je s njom izvršila kazneno djelo, nego za ono što nju čeka, i za samu žrtvu'', rekao je policijski inspektor Mario Tešić.

Plan ljubavnika pošao je po zlu kada se suprug koji je spavao na kauču u dnevnoj sobi počeo opirati i žestoko boriti za život. Svaki detalj zločina do najsitnijeg detalja Jelena je opisivala istražiteljima.

„Kad je počeo hrkati, znači tad je rekao i trebao ga je samo opkoračiti, znači opkoračiti da se ne opire, dok ga ja davim. Stvar se zakomplicirala tako što se moj muž trgnuo i otimao. Mahnito ubadanje po tijelu supruga trajalo je sve do trenutka kada je iz sobe izašlo četverogodišnje dijete koje je vidjelo kako mu majka zajedno s nepoznatim muškarcem ubija oca.

Policiju je pozvala sat vremena nakon krvavog masakra, kada je bila sigurna da je ljubavnik prešao granicu i javio da je stigao u Zemun. Dobrom suradnjom MUP-a Hrvatske i Srbije istražitelji su ljubavnika vrlo brzo uhitili i zatvorili.

Otac ubijenog ekipi emisije 'Tragovi' prepričao je trenutak susreta sa snahom ubojicom, osobom za koju su vjerovali da je posljednja koja bi naudila njihovu sinu. ''Prolazi policajac, ona i iza nje još jedan policajac. Stane ta osoba ispred mene, digne glavu i kaže 'Dobar dan, tata'. Ja spustim pogledam i vidim da je to ona. Skoro sam se srušio…

Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Tragovi donose iskaz fatalne plavuše o hladnokrvnom ubojstvu vlastitog supruga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nadimak ''fatalna plavuša'' Jelena je zaradila zahvaljujući stupcima crne kronike koje je još neko vrijeme punila nakon sudske presude. Danas u ženskoj kanzionici u Požegi služi kaznu zatvora od 25 godina. Njezin ljubavnik, koji je bio dio krvavog zločina, u Srbiji iz kućnog pritvora čeka ponovno suđenje.

Intrigantni dokumentarno-igrani serijal Nove TV 'Tragovi' donosi rekonstrukciju najtežih i najzagonetnijih zločina koji su se dogodili u Hrvatskoj. Snimljeni prema istinitim događajima, kroz razgovore s ključnim akterima te potresne autentične snimke, otkrivaju što je prethodilo nekim od najokrutnijih ubojstava koja su šokirala zemlju. 'Tragove' urednika i voditelja Domagoja Mikića pratite od ponedjeljka do srijede na Novoj TV nakon 'Farme', a propuštene emisije pogledajte na novavideo.dnevnik.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene