Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema plana sufinanciranja

Novi apel poduzetnika: ''Uništavate budućnost hrvatskog sporta!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz udruge Glas poduzetnika apeliraju na nadležna ministarstva i Vladu da u što kraćem roku donesu plan sufinanciranja i osiguraju opstanak hrvatskog sporta. Poručuju kako vlasnici i zaposlenici fitness centara, sportskih klubova i teretana nemaju vremena čekati još mjesec dana.

Odbor za sport udruge Glas poduzetnika u ponedjeljak je poslao upit o planu sufinanciranja te o mjerama za pravne subjekte kao što su fitness centri i sportski klubovi koji djeluju kao neprofitne organizacije bez prijavljene gospodarske djelatnosti.

Naime, 27. studenog donesene su mjere kojima su navedeni subjekti zatvoreni ili ne mogu koristiti dvorane. Kako ističu, nadležna ministarstva nisu donijela nikakve odluke o potporama za fitness centre, klubove i teretane.

''Ističemo da su postojale najave o tome da će potpore za zatvorene klubove i teretane ići preko Ministarstva turizma i sporta, no još uvijek nismo dobili službenu obavijest. Također, aplikacija Državnog ureda za sport je spremna i potrebno ju je samo aktivirati. Fitness centri, sportski klubovi i teretane nalaze se u nezavidnoj situaciji i čekaju gotovo mjesec dana na donošenje bilo kakve odluke o potporama. Potrebno je čim prije donijeti plan za sufinanciranje jer će u suprotnom mnogi treneri dobiti otkaze. Nadalje, sportski klubovi i teretane morat će zatvoriti svoja vrata'', poručuju iz Udruge.

Podsjećaju na činjenicu da je sport veoma važan dio promocije Hrvatske te da su naši sportaši jedni od najboljih promotora uopće. Iz tog razloga smatraju da je ključno da se i u ovom teškom razdoblju nastavi ulagati u sport.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlatna bronca Milanović na svečanom dočeku rukometašica: ''Bile ste poput Odiseja i Ahila, ni najjače ni najslabije. A oko sebe ste imale Kiklope''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''U zdravom tijelu - zdrav duh'' Pokrenuta građanska inicijativa ''Za sport i zdravlje - protiv korone'', žele povratak sportaša na treninge

''Uzmimo primjer naših rukometašica koje su u ponedjeljak osvojile prvu brončanu medalju nakon dugog niza godina. Prvi koji su čestitali bili su upravo političari koji ni na koji način nisu pridonijeli njihovom uspjehu. Donošenjem mjera bez plana sufinanciranja uništavaju budućnost sporta u Hrvatskoj, a smatram da svi znamo koliko je sport važan za Hrvatsku'', rekla je Ivana Ožegović, koordinatorica Odbora za sport udruge Glas poduzetnika.

''Kada naši sportaši bilježe sjajne rezultate, političarima su puna usta ponosa na njih, no kada treba nešto konkretno napraviti za sport i mlade sportaše, nigdje ih nema'', zaključuju iz Udruge.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene