Mirko Bošnjak (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Mirko Bošnjak (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz Ureda sanacijskog upravitelja Studentskog centra Zagreb u četvrtak su priopćenjem reagirali na zahtjeve za revizijom i poništenjem odluke o smjeni Nataše Rajković s dužnosti pomoćnice ravnatelja za kulturu SC-a.


Izvijestili su da je Sanacijsko vijeće SC-a donijelo odluku o razrješenju troje v. d. pomoćnika ravnatelja nakon što im je istekao mandat od četiri godine, a istaknuli su i da je ta odluka sukladna Statutu i novom Pravilniku i na prijedlog sanacijskog upravitelja Mirka Bošnjaka.

Vezani članci Zgrade u Zagrebu nakon potresa Nakon popisa stanovništva Zagrepčanima slijedi - još jedan popis: U planu je još od 2014., no potresi su ga konačno ubrzali PR Više od 150 vježbača na finalnom treningu Aktivne Hrvatske u Zagrebu

Ured sanacijskog upravitelja SC-a podsjeća u da je, kao dio planiranih sanacijskih mjera, Sanacijsko vijeće SC-a Zagreb prihvatilo novi Pravilnik o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb.

"Novim ustrojem SC-a Zagreb promijenjen je stari neefikasni model organizacije ustrojbenih jedinica", tvrde u priopćenju.

Sukladno odluci Vlade RH o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu (sanacijski upravitelj imenuje i razrješava voditelje ustrojbenih jedinica SC-a Zagreb) logično je i pravno utemeljeno da sanacijski upravitelj bira i imenuje svoje prve suradnike.

Peticija protiv smjene

Također je utemeljeno da uprava SC-a Zagreb prema novom Pravilniku o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb razriješi postojeće v.d. pomoćnike ravnatelja za vrijeme sanacije i imenuje (ili potvrdi mandat) za broj v.d. pomoćnika sukladno novom ustroju, ističu iz Ureda sanacijskog upravitelja SC-a Zagreb.

Napominju i kako odlukama o razrješenju niti jednom od razriješenih v.d. pomoćnika ravnatelja SC-a Zagreb u sanaciji nisu umanjena materijalna prava.

Na smjenu Nataše Rajković s dužnosti pomoćnice ravnatelja za kulturu SC-a reagirao je redatelj Miran Kurspahić otvorenim pismom objavljenim na portalu teatar.hr, u kojemu zahtijeva reviziju i poništenje takve odluke, te reviziju cjelokupnog rada sanacijskog postupka u sklopu SC-a.

Kurspahićevo pismo u kratkom je roku preraslo u širu inicijativu u sklopu koje je peticiju protiv smjene Rajković u nekoliko dana potpisalo gotovo 900 redatelja, glumaca, likovnih, glazbenih i plesnih umjetnika, pisaca i drugih uglednih kulturnjaka, ali i pripadnika šire javnosti. (Hina)