Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nitko još nema dokaz saborske većine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak kasno poslijepodne s predsjednikom Mesićem razgovarali su Zoran Milanović i Ivo Sanader. Nakon razgovora obojica su s optimizmom izašli pred novinare uvjereni u svoju pobjedu.

I Zoran Milanović i Ivo Sanader došli su uvjeriti predsjednika da imaju većinu i da će biti mandatari Vlade. Iako je za razgovore bilo predviđeno po sat vremena, obojica su iskoristila samo polovicu i izišli pred novinare tvrdeći da nema straha od druge runde konzultacija jer svaki od njih ima većinu, iako nijedan nije želio reći koliko je to. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pobijedili' i HDZ i SDP, odluka na Mesiću Slika nije dostupna Milanović: 'Sanader treba pročitati Ustav, umjesto da bude bezobrazan'

'Predsjednika sam upoznao s podrškom koju uživa koalicija centra i lijevog centra. Imamo više glasova od HDZ-a, oni imaju 67, a mi više', rekao je Milanović, ali nije želio otkriti tko sve podržava njegovu opciju. 

>> Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna

>> Milanović: Imamo više zastupničkih glasova od HDZ-a

Milanović je kazao i kako se danas nije čuo niti susreo s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem, a naglasio je da SDP podržava dvostruko pravo glasa za pripadnike nacionalnih manjina, te da stranka pozitivnu diskriminaciju smatra poželjnom.

Sanader je pak kazao kako je Mesića izvijestio o prvom krugu razgovora s HDZ-ovim potencijalnim partnerima, te da očekuje da će mu predsjednik, kad se za to steknu uvjeti, povjeriti mandat za sastavljanje nove vlade, kao relativnom izbornom pobjedniku.

'Razgovor je bio iznimno ugodan i prošao je u prijateljskom ozračju, još jednom smo zajednički konstatirali da je HDZ relativni izborni pobjednik', rekao je Sanader.

Dodao je da je optimističan, da su dosadašnji razgovori s partnerima protekli u vrlo dobru ozračju, da ima dovoljno samopouzdanja te da vjeruje u konačni pozitivan ishod za HDZ. 

Na pitanje je li HDZ osigurao većinu u Saboru, odgovorio je kako još nemaju većinu te da bi, u protivnom, već danas od Mesića tražio mandat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene