Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Planinska

Ivo Sanader danas ponovno na optuženičkoj klupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader danas će ponovno sjesti na optuženičku klupu jer mu se na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja suđenje u aferi Planinska.

Zadnje ročište bilo je u veljači, a prekinuto je nakon što su građevinske vještakinje koje su tada svjedočile, navele da im treba barem mjesec dana za proučavanje spisa te određivanje cijene vrijednosti zemljišta. Neslužbeno doznajemo da su one zemljište u Planinskoj procijenile na nešto nižu vrijednost od one koju je odredio drugi vještak i koja je navedena u optužnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Kosor: Ja sam potpisala odluku o kupnji zgrade u Planinskoj! Slika nije dostupna Slučaj Planinska Sud Čobankoviću oduzeo 'šalabahter' iz kojeg je čitao tijekom svjedočenja

'Neću dopustiti da me se izjednači s Ivom Sanaderom'

U međuvremenu, Sanader završnicu suđenja u Planinskoj iščekuje u Remetincu u kojem je od studenoga 2012. kada je u aferama Hypo i Ina – MOL osuđen na 10 godina zatvora. Tu mu je kaznu Vrhovni sud umanjio za godinu i pol dana, a dok je čekao pravomoćnost te presude bivši je premijer u aferi Fimi media osuđen na devet godina zatvora. Ta presuda još nije pravomoćna jer Vrhovni sud, iako je nepravomoćna presuda donesena u ožujku 2014., još nije sazvao sjednicu na kojoj se treba odlučivati o žalbama stranaka.

Uza sve to, Sanadera čeka i suđenje u aferi HEP – DIOKI. No, kada će taj postupak početi, neizvjesno je jer su njegovi suoptuženici Ivan Mravak i Robert Ježić ozbiljno bolesni i obojica su na dugotrajnom liječenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene